Πως να ταξιδέψετε με τα παιδιά σας oδικώς με ασφάλεια – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Χριστούγεννα έρχονται και θα πάτε διακοπές  οικογενειακώς με το αυτοκίνητό σας. Ξέρετε πως να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα στο αμάξι για τις μεγάλες διαδρομές έτσι ώστε να μην βαρεθούνε, να είναι φρόνημα αλλά και να είναι ασφαλή;

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Οι οικογενειακές ανάγκες  επιβάλουν τον πιο οικονομικό τρόπο μεταφοράς όλης της οικογένειας που φυσικά είναι το δικό της αμάξι.

Τι γίνεται όμως όταν στο πίσω κάθισμα γίνεται μάχη; Είναι τα παιδιά σας ασφαλή; Eίναι ασφαλής όλη σας η οικογένεια που επιβαίνει σε αυτό;

Τι μέτρα πρέπει να λάβετε για την ασφαλή μετακίνηση της οικογένειάς σας;

Πως θα είναι απασχολημένα και ήσυχα τα παιδιά σας το αυτοκίνητο;

Άσχετα του αν πρόκειται για τις καθημερινές σας μετακινήσεις ή για ένα μεγάλο ταξίδι θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές  για να  προστατέψουν κυρίως τα παιδιά αλλά και να γίνει το ταξίδι σας μια ευχάριστη εμπειρία.

Φοράτε πάντα ζώνη ενήλικες αλλά και παιδιά ενώ τα μικρότερα πρέπει να κάθονται στο ειδικό κάθισμα ασφαλείας, αυστηρά από το ξεκίνημα ακόμα και όχι κατά την διαδρομή.

Τα παιδιά δεν πρέπει να ανοίγουν τα παράθυρα, να είναι κλειδωμένες οι ασφάλειες και φυσικά ακόμα και αν το αυτοκίνητο δεν κινείται, να μην βγάζουν έξω από τα παράθυρα τα χέρια τους ή το κεφάλι τους.

Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά μόνα στο αυτοκίνητο, ποτέ δεν ξέρετε σε πόσους κινδύνους θα εκτεθούν.

Ξεκινώντας για ένα ταξίδι, όλη η οικογένεια  θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη πως στην διαδρομή  δεν θα κάνει πολλές στάσεις αυτό σημαίνει ειδικά στα μικρά παιδιά να είναι καθαρή η πάνα τους και να έχουν φάει και πιει καλά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κάντε μικρές στάσεις ώστε τα παιδιά να μην μουδιάζουν και να καλυφθούν οι ανάγκες τους, έτσι δεν θα υπάρχει γκρίνια και θα έχετε ένα ευχάριστο και ασφαλέστερο ταξίδι.

Απασχολήστε τα παιδιά κατά την διαδρομή μετρώντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα , τα σπίτια, τα δένδρα ακόμα και τα τούνελ που περνάτε.

Τραγουδήστε, πείτε ένα παραμύθι.

Βάλτε τα παιδιά που μπορούν να διαβάζουν να επισημαίνουν ορισμένα γράμματα στις πινακίδες κυκλοφορίας των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Σκεφτείτε κι άλλους τρόπους για να τα απασχολήσετε, προσοχή όμως απασχολήστε μόνο τα παιδιά που φυσικά βρίσκονται στο πίσω κάθισμα δεμένα πάντα και όχι τον οδηγό.

Όλο αυτό γίνεται για να οδηγεί ο οδηγός χωρίς να του αποσπά κάποιος την προσοχή και το ταξίδι να είναι ασφαλές και ξεκούραστο για σας και την οικογένειά σας!