Σ. Βούλτεψη: Υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα (βίντεο)

Υπάρχει αύξηση των μεταναστευτικών ροών – Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Δέν κάνουμε προληπτικό υγειονομικό έλεγχο στους μετανάστες για άλλες ασθένεις εκτός από κορωνοϊό – 2.300 ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενούνται σε δομές

Για αύξηση των μεταναστευτικών ροών, από στεριά και θάλασσα, το τελευταίο διάστημα έκανε λόγο η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Αποκαλυπτικά και Επίκαιρα» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο. Η κ. Βούλτεψη διευκρίνισε ότι η αύξηση είναι μικρή και δεν χρειάζεται ανησυχία, καθώς στην ουσία έρχονται στη χώρα μόνο κάποιες δεκάδες μετανάστες περισσότεροι από πριν. Επιπλέον, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε ότι πλέον γίνεται μοριακός έλεγχος για να διαπιστωθεί η ηλικία των μεταναστών, ενώ τα ασυνόδευτα παιδιά φτάνουν τις 2.300.
Με αφορμή τα κρούσματα aids και φυματίωσης σε δομή μεταναστών στην Κύπρο, η Σ. Βούλτεψη τόνισε ότι η μοναδική ιατρική εξέταση στην οποία υποβάλλονται οι μετανάστες όταν εισέρχονται στην Ελλάδα είναι το τεστ για κορωνοϊό.
Τέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Πάτση είπε χαρακτηριστικά: «Στη Βουλή είναι τριακόσιοι άνθρωποι. Αυτοί οι τριακόσιοι πρέπει να είναι άμεμπτοι. Δεν πάνε στη βουλή για μπίζνες».

Δείτε τι είπε η κ. Βούλτεψη: https://www.youtube.com/watch?v=1gSFU52Pb6M

Προηγούμενο άρθροΓ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών: 4ος Αγών Παιδικό ΜΕΓΑΣ – ΕΥΑΘΛΟΣ
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου