S-400 & ο Ραν Ταν Πλαν της ανάπτυξης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις και σήμερα:

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Μετά τη ραγδαία πτώση του επιτοκίου των ομολόγων εξ αιτίας της αναμενόμενης πολιτικής αλλαγής με μια κυβέρνηση φιλοεπενδυτική αλλά και την απόφαση Ντράγκι για τροφοδότηση των αγορών με φθηνή ρευστότητα, βλέπουμε τα κρατικά μας ομόλογα να έχουν  επιτόκια που πλησιάζουν στο επίπεδο… των ΗΠΑ!!! Πριν από λίγους μήνες δεν  μπορούσαμε καν να το φανταστούμε.

@Βλέπουμε  τράπεζες, όπως η Πειραιώς, που από την απόλυτη αβεβαιότητα βγαίνουν στις αγορές και κλείνουν μεγάλα deals για τα «κόκκινα» δάνεια και ένα κύμα ξένων επενδυτών που περιμένει την πολιτική αλλαγή για να ποντάρει στο μέλλον της Ελλάδας. Είναι ξεκάθαρο: Κλείνει ο κύκλος της ανοησίας κι ανοίγει ένας κύκλος που φέρνει την Ελλάδα στην κανονικότητα….

@ Οι αγορές επικρότησαν, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και επικροτούν και την επικείμενη στις 7 Ιουλίου.  Όχι επειδή είναι Δεξιές. Άλλωστε οι  αγορές δεν έχουν ιδεολογικές εμμονές. Απλώς γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν Ραν Ταν Πλαν της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

@ Σκέφτομαι ότι αν ο Μητσοτάκης εισπράττει πόσες  προσδοκίες έχουν επενδυθεί επάνω του, θα πρέπει να έχει τεράστιο άγχος και να τρέμει σαν τη  Μέρκελ….

@ «Κάποιοι θέλουν να στείλουν την Τουρκία στο ΔΝΤ» καταγγέλλει ο Ερντογάν καθώς πλέον κάθε μέρα, κάθε λεπτό έρχεται και πιο κοντά το ενδεχόμενο η αντιπαράθεση μηνών με την Ουάσιγκτον για τους S400 και τον γενικότερο προσανατολισμό της χώρας, να οδηγήσει τελικά στην επιβολή σκληρών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, που θα επιφέρουν το τελικό πλήγμα στην τουρκική οικονομία.

Κι εδώ, μετά από όλα αυτά προκύπτει το ερώτημα: Μήπως οι s-400 είναι ένας ιδιοφυής ελιγμός του Ερντογάν, ούτως ώστε αν ακυρωθούν να λάβει η Τουρκία άλλα ανταλλάγματα; Σε Μεσόγειο και Αιγαίο; Πολύ σύντομα θα διαφανεί η απάντηση …

@ Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ακούμε σε ραδιόφωνα, βλέπουμε κι ακούμε σε τηλεοράσεις και διαβάζουμε σε εφημερίδες, είναι η καλύτερη κωμωδία για όποιους διαθέτουν έστω και στοιχειώδη μνήμη. Δηλώσεις και τοποθετήσεις που παίζουν μπουνιές μεταξύ τους. Άκουγα χθες τον Τζανακόπουλο να καταγγέλλει τον Μητσοτάκη ότι θέλει να μας κάνει Αργεντινή! Κι ύστερα θυμήθηκα ότι ο αρχηγός του είχε ευχηθεί μέσα από τη Βουλή … «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»… Κωμωδία!

@ Θυμήθηκα και κάτι άλλο: Τόσο καιρό τώρα τα Συριζόπουλα κλαίνε κι οδύρονται επειδή ο Μητσοτάκης δεν κάνει debate με τον Τσίπρα. Κι εγώ θυμάμαι ότι ο Τσίπρας στο παρελθόν …. θεωρούσε υποτιμητικό για την ποιότητα της Δημοκρατίας το debate μεταξύ των δύο πρώτων αρχηγών!!! Τι διάβολο; Νομίζουν ότι όλοι έχουμε κοντή μνήμη;

@ Αν είχαν χιούμορ στη Νέα Δημοκρατία θα δεχόντουσαν debate Μητσοτάκη – Τσίπρα, με μόνο όρο να γίνει στα Αγγλικά….

@ Πάντως, με την τοποθέτηση της Παπακώστα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρωνει τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό του κόμματός του. Παπακώστα και ξερό ψωμί συντρόφια…

@ Α, μιας και μιλήσαμε για ψηφοδέλτια να τονίσω ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος δεν είναι μόνον ένας έντιμος ανώτατος δικαστικός και ένας πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός.  Είναι το πρόσωπο στο οποίο συμπυκνώθηκε η αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην πολιτική σκευωρία Novartis.  Η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ σηματοδοτεί την πολιτική κάθαρση, αυτής της αθλιότητας. Οι συγκρίσεις που κάνουν κάποιοι με τη Θάνου είναι εκτός πραγματικότητας. Και θυμίζουν ότι το μπουζούκι είναι όργανο και ο χωροφύλακας είναι όργανο, δηλαδή μπουζούκι.

@ Το ΚΙΝΑΛ για τους ίδιους λόγους πολιτικής κάθαρσης της αθλιότητας που λέγεται πολιτική σκευωρία Novartis, όφειλε να τοποθετήσει τον Βενιζέλο επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου επικρατείας. Μα η Φώφη άκουσε φωνές που της είπαν «όχι»…


 

Κάθε μεσημέρι  τα λέμε στον 94,3 FM (Δευτέρα με Παρασκευή,14:00-16:00) με Πολιτικό και Αθλητικό Καλντερίμι… Κοπιάστε στην παρέα… Μπείτε στη google αναζητείστε News 94,3 και μέσω της πλατφόρμας LIVE24.gr που θα οδηγηθείτε, θα βρεθούμε παρέα….