Ρωσία-Covid-19: Σε επίπεδα ρεκόρ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων και των θανάτων

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αριθμός-ρεκόρ 986 θανάτων λόγω επιπλοκών της Covid-19 καθώς και 31.299 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός μολύνσεων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Το Κρεμλίνο έχει αποδώσει τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων στην αργή εκστρατεία εμβολιασμού στη Ρωσία και έχει κάνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός κινείται με αργούς ρυθμούς, με πολλούς Ρώσους να υποστηρίζουν ότι δεν εμπιστεύονται τις αρχές και ότι φοβούνται τα νέα ιατρικά προϊόντα.

Με τον σημερινό απολογισμό κρουσμάτων, είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία επίσημα ανακοινώνει πάνω από 30.000 κρούσματα σε μία ημέρα.

Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού –43 εκατ.– έχει εμβολιαστεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν την Τρίτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑυστραλία: Η Μελβούρνη ετοιμάζεται να βγει από το lockdown παρότι κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, καθώς ο εμβολιασμός για την COVID-19 επιταχύνθηκε
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σήμα συναγερμού για την αύξηση των θανάτων από φυματίωση στον κόσμο για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια