Responsible Wine Consumption: Μια καμπάνια ενημέρωσης για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου

Η καμπάνια «Responsible Wine Consumption» αποτελεί μια τριετή καμπάνια Ενημέρωσης που αφορά σε δύο άξονες:

  • Την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με το Ευρωπαϊκό καθεστώς ποιότητας των οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
  • Την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου.

Χώρες στόχοι της καμπάνιας είναι η Ελλάδα και η Γερμανία.

Η καμπάνια υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, μέσω του προγράμματος με τίτλο «Ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου», με δικαιούχο τον Α.Ο.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ Νάουσα.

Η καμπάνια περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου, τόσο ως προς την ποσότητα, όσο και προς την ποιότητα των οίνων που καταναλώνουμε.

Έτσι στο πλαίσιο του προγράμματος έγιναν  καταχωρήσεις στον τύπο, παραγωγή ενημερωτικού εντύπου, διοργάνωση επαγγελματικών δείπνων, καθώς και  συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε αποστολή Ελλήνων δημοσιογράφων στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη Φραγκφούρτη και το Βερολίνο από τις 08/08/2022-13/08/2022.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας η δική μας δημοσιογράφος Σίσσυ Νίκα και εκπρόσωπος του Α.Ο.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ Νάουσα η Ελένη Κουμτσίδου.

Πέντε συνολικά ήταν τα επαγγελματικά δείπνα στην Φραγκφούρτη και το Βερολίνο με προσκεκλημένους γνωστούς γερμανούς δημοσιογράφους, opinion leaders στην αγορά του κρασιού και εμπόρους κρασιού.

Πολύ επιτυχημένες οι συναντήσεις – δείπνα και η αποδοχή των παρουσιάσεων αμέριστη από τους Γερμανούς. Άλλωστε στόχος αυτών των επαγγελματικών συναντήσεων είναι η υποστήριξη της ενημέρωσης των επαγγελματιών του κλάδου και των καταναλωτών ως προς την ορθή και υπεύθυνη κατανάλωση οίνου.

Επίσης, στην ατζέντα των συναντήσεων και των εκδηλώσεων  περιλαμβάνεται και συζήτηση γύρω από το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, των ιδιαιτεροτήτων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, που εκπορεύονται από τις συγκεκριμένες γεωγραφικές ενδείξεις.

Τα δείπνα έγιναν στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Fleur de Sel, σε προάστιο της Φραγκφούρτης και στο γνωστό ελληνικό εστιατόριο Asteria στο Βερολίνο.

Προηγούμενο άρθροΕΛ.ΑΣ: Ενημερωτικό Δελτίο τελευταίου 24ωρου
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Να ειπωθεί όλη η αλήθεια στους Έλληνες πολίτες για την υπόθεση Ανδρουλάκη»