Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

 

Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέργειας τους με την Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σας προσκαλούν στις 25/1 (19:30) στην προβολή της ταινίας: «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη, που θα προβληθεί στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας («Υπόγειο της Μνήμης»).

«Το ντοκιμαντέρ (βραβευμένο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας 2022 και υποψήφιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Newcomers του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε στη Γερμανία μετά τον πόλεμο και της συντριπτικής της ανάγκης για ζωή και αγάπη. Δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, ο γιος της κάνει μια εις βάθος έρευνα στο ημερολόγιο, τα γράμματα, τους ανθρώπους και τα μέρη που γνώριζε κάποτε. Ένα ταξίδι ανάμεσα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και την Αλεξάνδρεια της Ελλάδας με μια ερώτηση που εκκρεμεί: «τι είδους ζωή είναι αυτή;» Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο γιος της προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την πάντα εξαφανισμένη μητέρα του, «τη Γερμανίδα με το ποδήλατο».

Η ταινία προβάλλεται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας.

Διάρκεια: 95’

Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Δομήνικο Ιγνατιάδη και το κοινό.

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (τα μέλη του Συλλόγου προηγούνται με την επίδειξη της κάρτας μέλους κατά την είσοδο).

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Ανδρέα Σπυρόπουλου, Γραμματέα κ.π.ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στο 2ο ΣΠΑΥ Forum
Επόμενο άρθροΣτ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: “Η πολιτική της Κυβέρνησης στο τρόφιμο βλάπτει σοβαρά και την υγεία”