Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση SIAL SHENZHEN 2023

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση “SIAL SHENZHEN 2023” (28-30 Αυγούστου 2023, Shenzhen, Κίνα)

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “SIAL SHENZHEN 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου 2023 στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο του Shenzhen στην Κίνα.
Η “SIAL SHENZHEN” αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση στη Νότια Ασία και έχει αναγνωριστεί ως μία από τις καλύτερες premium εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Κίνα, με ισχυρή έμφαση στους πλούσιους τοπικούς πόρους, στο υπεύθυνο δίκτυο ειδικών F&B (food and beverage) και στην εις βάθος κατανόηση της αγοράς.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να συγκεντρώσει 1.000+ εκθέτες από 70 χώρες και 30.000 αγοραστές καλύπτοντας 19 κατηγορίες προϊόντων τροφίμων και ποτών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται: προϊόντα κρέατος, γαλακτοκομικά προϊόντα, αγροτικά προϊόντα, ποτά, γλυκά, σνακ, είδη παντοπωλείου, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα τρόφιμα, μαγειρικά τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, καρυκεύματα, βιολογικά τρόφιμα.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη “SIAL SHENZHEN” με στόχο την προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των εκλεκτών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα της σε μια τεράστια αγορά, όπως αυτή της Κίνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική αγορά έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για ευρωπαϊκά τρόφιμα και ποτά. Επίσης, πολύ σημαντικό γεγονός αποτελεί η ύπαρξη της διμερούς συμφωνίας που βρίσκεται σε ισχύ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας για την προστασία 100 ευρωπαϊκών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ) στην Κίνα από τον σφετερισμό και τις απομιμήσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η ελληνική Φέτα και το Ούζο.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης θα διεξαχθεί το συνέδριο “SIAL Global New Retail Forum”, το οποίο περιλαμβάνει Φόρουμ Εφοδιαστικής Αλυσίδας, «έξυπνης» Αγροδιατροφής, Φόρουμ εισαγωγών τροφίμων και Διεθνές Φόρουμ Ποτών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν το “SIAL Innovation” και διάφορες άλλες εκδηλώσεις και διαγωνισμοί.
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

– τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
– τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
– τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023»
Επόμενο άρθρο25 Ιουνίου 2023: Μια καθοριστική πολιτική μάχη