Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη  διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023» του Λονδίνου

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας, συμμετείχε για δεύτερη φορά στη διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023»,  που πραγματοποιήθηκε για τρεις ημέρες στο Λονδίνο.

Η «LONDON WINE FAIR» αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πρόκειται για τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία, που απευθύνεται σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές και συλλέκτες. Η φετινή 41η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 επαγγελματίες επισκέπτες του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας. Οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις, να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις, διαλέξεις και Masterclasses.

Στο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Περίπτερο, οκτώ (8) οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί.

Στο χώρο λειτούργησε χώρος Wine Bar, όπου δειγματίστηκαν κρασιά από 6 διακεκριμένους Sommelier και Wine Experts, οι οποίοι είχαν άμεση επαφή με τη βρετανική αγορά, συμβάλλοντας έτσι στη μέγιστη προβολή και προώθηση των ελληνικών κρασιών στους επισκέπτες της on-trade και off-trade αγοράς, μέσω της γευσιγνωσίας και της διά ζώσης γνωριμίας με τους επαγγελματίες και επισκέπτες της έκθεσης.

Επιπλέον στο πλαίσιο της «London Wine Fair 2023» πραγματοποιήθηκε ένα Masterclass αφιερωμένο στα ελληνικά κρασιά των συμμετεχόντων στον Εθνικό Περίπτερο οινοποιείων, με τίτλο «The New Greece». Το Masterclass, το οποίο παρουσίασε ο Master of Wine, σύμβουλος και εκπαιδευτής οίνου Γιάννης Καρακάσης, παρακολούθησαν συνολικά 51 επαγγελματίες οίνου.

Το χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία Ιωάννης Τσαούσης και η Γενική Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο Παρασκευή Καμπούρογλου, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών και εμπορικών επισκεπτών.

Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους εισαγωγείς κρασιού και μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Για το λόγο αυτό απαιτείται συνεχής προσπάθεια και σταθερή παρουσία, έτσι ώστε οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας να ενισχύσουν την παρουσία του σε μια τόσο μεγάλη αγορά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά και διαχρονικά τα οινοποιεία της, προβάλλοντας το brand τους και δημιουργώντας τις ευκαιρίες για ένα δίκτυο επαφών με αγοραστές, διανομείς και χονδρεμπόρους, με σκοπό το κρασί της περιοχής μας να κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου».

230530 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση LONDON WINE FAIR 2023 φωτο2

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια περιοδικής της έκθεσης «Μεταβυζαντινά πορτραίτα και μία γάτα» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση SIAL SHENZHEN 2023