Προγραμματικές και γλώσσα κανονικότητας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Χθες βράδυ ακούσαμε τον Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Ένας πρωθυπουργός της χώρας που δεν σε πιάνει ναυτία όταν τον ακούς. Που έδειξε ότι διαθέτει αντίληψη κι επίγνωση της θέσης του, αρχίζοντας με σαφή κι εφικτή παράθεση πολιτικής, μέτρων, στόχων και προτεραιοτήτων, μέσω ενός συνεκτικού σχεδίου διακυβέρνησης που αποτελεί την επιτομή του πολιτικού ρεαλισμού στον δρόμο  για τη «νέα κανονικότητα της προόδου».

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Κυριάκος χθες, δεν παρέστησε τον πολιτικό μεσσία και δήλωσε πρόθυμος κι αποφασισμένος να προχωρήσει στις «μικρές επαναστάσεις» που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η προαναγγελία της μείωσης του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% (με κλιμάκωση από 30 έως 10% για τις μικρότερες στις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες) ένα χρόνο νωρίτερα από την αρχική δέσμευση της ΝΔ θα λειτουργήσει ως πειστήριο αξιοπιστίας της κυβέρνησης προς τους πολίτες ότι η μείωση της φορολογίας θα υλοποιηθεί χωρίς εκπτώσεις.

Ήταν, είναι η «ανάποδη κολοτούμπα»! Που θύμισε υποσυνείδητα σε όλους την μεγαλύτερη «απάτη» της μεταπολίτευσης με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος χθες –όπως συστηματικά κάνει- δεν ασχολήθηκε διόλου με το παρελθόν. Δεν αναζήτησε άλλοθι, δεν μίλησε για «καμένη γη». Ούτε καν για τις νάρκες που του κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΔΕΗ, οι τράπεζες, η διάλυση της Δικαιοσύνης, οι αθρόες αποφυλακίσεις εγκληματιών,  η ανασφάλεια, η έλλειψη επενδύσεων κλπ.

Ο Κυριάκος χθες έστειλε οριστικά στο χρονοντούλαπο το ανύπαρκτο ουσιαστικά δίλημμα περί συντήρησης και προόδου, που χρησιμοποιούν οι Αριστεροί. Με την παράθεση με σαφήνεια τους  άξονες της πολιτικής του για το νέο ψηφιακό κράτος, την προσέλκυση επενδύσεων μέσω και της μείωσης της φορολογίας, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, την αναβάθμιση της παιδείας κλπ. «Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς σε όλα τα παραπάνω» είπε και θύμισε σε πολλούς πολλά. Ειδικά τη σπέκουλα και τη διαστροφή που επιχείρησαν διάφοροι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διαβόητα τρολς της φράσης του για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι» ο Κυριάκος προανήγγειλε την δημιουργία του πρώτου πρότυπου σχολείου της νέας εποχής στην περιοχή αυτή της Δυτικής Αθήνας!

Η αναγγελία των πέντε εμβληματικών έργων στην Αθήνα (ενοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου με το Πολυτεχνείο, μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, αξιοποίηση των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι, το πάρκο και κέντρο Καινοτομίας στο πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη) επέτεινε την αμηχανία στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και της λοιπής αντιπολίτευσης.

Κάτι τελευταίο: Είπε ο Κυριάκος  «είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά δεν είμαστε εχθροί, ούτε επιζητούμε ο ένας τον αφανισμό του άλλου». Τον χειροκρότησε ΜΟΝΟ η πτέρυγα της ΝΔ. Αμέσως μετά είπε «ας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τη Βουλή» και τον χειροκρότησε,  πάλι,  το κόμμα του. Θα μου πείτε: Γιατί σου κάνει εντύπωση; Έλα ντε…

Οι ζαίοι  ΚΑΙ μας θεωρούν εχθρούς ΚΑΙ επιδιώκουν τον αφανισμό μας ΚΑΙ εξακολουθούν να πιστεύουν την αισχρότητα του «ή εμείς ή αυτοί» ΚΑΙ δε χάρηκαν που λείπει η Χρυσή Αυγή από τη Βουλή. Μα η χώρα γυρίζει σελίδα κι εκείνοι έμειναν πίσω…

Υστρ. Η Φώφη Γεννηματά χθες ανέφερε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης υπήρξαν … αόριστες, ατεκμηρίωτες,  γενικόλογες κι έκθεση ιδεών!

Σοβαρά τώρα; Αυτό κατάλαβε;  Ή το είπε για να το πει;

Στην πρώτη περίπτωση , αν αυτό κατάλαβε, έχει θέματα αντίληψης και κατανόησης. Στη δεύτερη , δεν βαριέσαι … έχει και ζέστη…

Η Φώφη Γεννηματά «αυτοκτόνησε» χθες και πήρε στο λαιμό της κι ένα ιστορικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα τα 25 από τα 45 χρόνια της Μεταπολίτευσης…
Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, όταν δεν εξελίσσεσαι, πεθαίνεις… Κι η φύση, ως γνωστόν, απεχθάνεται τα κενά…