Προεκλογικοί νόμοι ντροπής! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Δημοκρατία, σαρξ εκ της σαρκός του αρχαίου κι ανυπέρβλητου αρχαίου ελληνισμού, αποτελεί το κορυφαίο και συνάμα το πιο περίπλοκο, σοφό και απαιτητικό πολίτευμα. Δηλαδή, ότι δεν διαθέτουμε οι σύγχρονοι Έλληνες.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το βιώνουμε και στις ημέρες μας. Όπου οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 ξέμπαρκοι/πρόθυμοι, αλλάζουν δυο μήνες πριν τις εκλογές τους νόμους για τις εκλογές!  Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Τέρενς Κουίκ, την Μεγαλοοικονόμου, την Παπακώστα κι όσους άλλους ξέμπαρκους την ακολουθούν, αποφάσισε  αντιπροσωπεύοντας μόνο το 19% του εκλογικού σώματος, πέντε παρεμβάσεις. Οι οποίες αφενός αλλάζουν τους κανόνες των εκλογών προς όφελός του κι αφετέρου του δημιουργούν τις προϋποθέσεις να μπορέσει να εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία χωρίς κλυδωνισμούς.

  1. Δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 ξέμπαρκοι/πρόθυμοι, θυμήθηκαν τους μετανάστες. Όχι την ψυχή μα την ψήφο τους. Φέρνει νομοσχέδιο στο οποίο μειώνει σημαντικά το παράβολο για απόκτηση ιθαγένειας. Κι όχι μόνο αυτό. Προφανώς στα πλαίσια του… Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος μα και της… Αριστερής δημοκρατικής ευαισθησίας, ελληνοποιεί όσους εκ των μεταναστών είναι άνω των 65 ετών και μάλιστα… αβλεπεί. Κι επιπλέον κάνει και άλματα αφού το νομοσχέδιο προβλέπει ελληνοποιήσεις με απλή κοινή υπουργική απόφαση και με απλά δικαιολογητικά της πλάκας! Χώρια που ελληνοποιούνται με ταχύτατες (!!!) διαδικασίες οι ελληνοποιήσεις πρώην κατοίκων της Σοβιετικής Ένωσης, διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να διαπιστωθεί η ιθαγένειά τους. Χώρια που ελληνοποιεί και όσους από τους Ρομά δεν είναι γραμμένοι σε δημοτολόγια. Δηλαδή, μπορεί να είναι και Ρομά Ρουμάνοι ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας. Βλέπετε, η ευαίσθητη Αριστερά, τώρα θυμήθηκε τους Ρομά κι ότι αυτοί δεν πάνε σχολείο (όσοι επιθυμούν, βεβαίως, πηγαίνουν, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) ή δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία. Κάτι που βεβαίως δεν ισχύει.

Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι υπάρχει εξαιρετική πιθανότητα ν’ ανατραπούν όλα τα μέχρι σήμερα εκλογικά δεδομένα. Μόνο στην πολυπληθή Αττική, ο αριθμός των μεταναστών είναι τεράστιος, διάσπαρτος σε όλους τους δήμους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  1. Δυο μήνες πριν τις αυτοδιοκητικές εκλογές, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 ξέμπαρκοι/πρόθυμοι, πέρασαν νόμο με τον οποίο «σπάνε» δήμοι σε μικρότερους. Με τη δικαιολογία ότι ήταν μεγάλοι κι άρα δυσλειτουργικοί.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Μετατροπή μιας βέβαιης ήττας (πχ Κέρκυρα) σε νίκη ή περιορισμό μιας συντριπτικής ήττας σε διαχειρίσιμη.

  1. Δυο μήνες πριν τις αυτοδιοκητικές εκλογές, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 ξέμπαρκοι/πρόθυμοι, προχωρούν σε ένα σωρό προσλήψεις. Κι αυτό κατά παράβαση του νόμου που απαγορεύει προσλήψεις την προεκλογική περίοδο.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πολιτική φαυλότητα. Έχω 151 και αλλάζω το νόμο! Με την αλλαγή του νόμου, προχωρούν σε όργιο ρουσφετιών με δικά μας χρήματα. Θα προσλάβουν όσους προσλάβουν στους ΟΤΑ με σύμβαση έργου ή σύμβαση ορισμένου χρόνου κι ύστερα όλοι αυτοί θα κάνουν απεργίες για να γίνουν μόνιμοι… Ποιος θα τους πληρώνει;

  1. Δυο μήνες πριν τις αυτοδιοκητικές εκλογές, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 ξέμπαρκοι/πρόθυμοι, ξεκινούν μια νέα φάμπρικα με πεταμένα εκατομμύρια. Θα δώσουν, λέει, νέες άδειες για δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς!!!

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Εκατομμύρια στο αέρα! Μα μήπως είναι του Παππά ή της Ξενογιαννακοπούλου; Δικά μου και δικά σας είναι όσα απαιτούνται για να στηθούν και να λειτουργήσουν. Χώρια ότι χρειάζονται και προσωπικό. Με συμβάσεις. Τι θα γίνει αυτό το προσωπικό; Θα απολυθεί μετά τη λήξη των συμβάσεων; Όχι φυσικά… Δημόσιοι, δημοτικοί υπάλληλοι θα γίνουν. Που θα τους πληρώνουμε όλοι εμείς με τους αιματοβαμμένους μας φόρους.

  1. Δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές, οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και οι 6 ξέμπαρκοι/πρόθυμοι, φέρνουν πραξικοπηματική ρύθμιση με την οποία θα επιτρέπεται να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής κάποιος νυν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου! Κάτι που απαγορεύεται με τον υφιστάμενο νόμο.

Ξέρετε τι σημαίνει και γιατί γίνεται αυτό; Για να μπορεί η Κουντουρά (ενδεχομένως κι ο Δανέλλης) να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Διαφορετικά, αν θέλουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα πρέπει να παραιτηθούν. Κι αν παραιτηθούν χάνεται η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και ξέμπαρκων/προθύμων. Πέφτει η κυβέρνηση….. Κι απ αυτό την άγαρμπη πραξικοπηματική ρύθμιση φωτίζονται και κάποιες πλευρές του τιμήματος της συμφωνίας των Πρεσπών…

Είπαμε, η Δημοκρατία, αποτελεί το κορυφαίο και συνάμα το πιο περίπλοκο, σοφό και απαιτητικό πολίτευμα. Δηλαδή, έχει χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουμε οι σύγχρονοι Έλληνες. Κι η Αριστερά! Όλο λέμε ότι πιάσαμε πάτο, αλλά ο πάτος είναι άπατος! Όχι μόνο ως δημοκρατία αλλά κι ως κοινωνία που ως σανοφάγος δεν αντιδρά… Μάλιστα, κάποια εξ αυτών, τα εκλαμβάνει κι ως… ευεργεσίες…