Πράξεις για τη Μακεδονία: Επίσκεψη στο Δήμο ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ της Πιερίας

Κλιμάκιο της Περιφερειακής Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» με τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου και τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Τζιουβάρα, επισκέφθηκε στις 22 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου τον Δήμο Δίου -Ολύμπου στην Πιερία, συνοδευόμενο από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Πιερίας Δημήτρη Λιόλιο.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν, την πρώτη μέρα της επίσκεψης : κ. Τριαντάφυλλο Μπίνο, προϊστάμενο στον Φορέα Προστασίας Ολύμπου, με τον επικεφαλής κ. Άρη Νίκα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα γραφεία του Olympus Marathon και κ. Μπαρμπέρα Τζιουζέππα, συντονίστρια διευθύντρια στο Κ.Υ. Λιτοχώρου.
Την δεύτερη μέρα της επίσκεψης συναντήθηκαν: με τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, και με τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Γερολιόλο στο δημαρχείο, στο Λιτόχωρο.
Το διήμερο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο στο Δίον και συνάντηση με κατοίκους της περιοχής.
«Βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό τόπο, γνωστό στα πέρατα της γης», δήλωσε στο τέλος των επαφών ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, παρά τα επιμέρους βήματα, οι άνθρωποι και οι φορείς του τόπου, δεν έχουν την αναγκαία υποστήριξη από το Κράτος και την Περιφέρεια. Απουσιάζει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του Ολύμπου και περαιτέρω ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής. Θεσμοί και δραστηριότητες, όπως το Φεστιβάλ και ο Μαραθώνιος θα έπρεπε να είναι στο κέντρο της προσοχής μας και η προστασία της φύσης και των αρχαιολογικών και άλλων ιστορικών χώρων και μνημείων το διαρκές μέλημά μας.
Οι αποσπασματικές και εκ των υστέρων παρεμβάσεις δεν αρκούν. Ακόμη και το στοιχειώδες, η συνεργασία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στα όρια των οποίων εκτείνεται ο Όλυμπος, βρίσκεται στο μηδέν. Τι άλλο να προσθέσει κανείς;
Εμείς, ως παράταξη θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα, να πιέζουμε για την επίλυσή τους και να καταθέτουμε την άποψή μας, ως αποτέλεσμα διαλόγου με τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους. Ευχαριστούμε, συνεπώς, πάρα πολύ, όλους με τους οποίους συναντηθήκαμε, για την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και την διεξοδική ενημέρωση. Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω το γεγονός ότι οι πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις δεν προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, στα όρια του Δήμου, χάρη στην ολοκλήρωση μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας /καθαρισμού και θωράκισης ρεμάτων και την υποδειγματική λειτουργία, παρά τις επιμέρους ελλείψεις σε στελέχωση, του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου.
«Για εμάς είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε και να συζητάμε για τον τόπο μας. Τις δύο αυτές ημέρες είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή μας, και φυσικά τον ρόλο που μπορεί να έχει η Περιφέρεια σε αυτά. Ο Δήμος Δίου -Ολύμπου είναι ένας Δήμος με τεράστιες δυνατότητες, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο πολιτιστικό υπόβαθρο που του προσδίδει ο Όλυμπος και το Δίον, αλλά και τα Λείβηθρα και το Κάστρο του Πλαταμώνα.
Ειδικά στον Όλυμπο υπάρχουν άπειρες δυνατότητες σε όλους τους τομείς, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, που μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε.
Παράλληλα όμως αναδεικνύονται και ζητήματα οργάνωσης της τουριστικής αλλά και της αγροτικής ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ζητήματα χωροταξίας και χρήσεων γης, ζητήματα που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής και άλλα που πρέπει να επιλυθούν. Δυστυχώς η Αντιπεριφέρεια Πιερίας απουσιάζει από αυτά, όταν ο ρόλος της θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι καθοριστικός» δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Τζιουβάρας.

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία προχώρησε στη συγκομιδή περίπου 5,8 εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών (NASA)
Επόμενο άρθροO “Μολυβένιος Στρατιώτης” για μια παράσταση στην Βέροια στις 17.12 από την Playtime Productions!