Πως να έχετε καθαρό και υγιή δέρμα στο πρόσωπο σας – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Τι συμβαίνει όταν το δέρμα γεμίζει στίγματα και λιπαρούς πόρους; Πως αντιμετωπίζεται;

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Συχνά κατά την διάρκεια όλου του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τους ξηρούς μήνες του χειμώνα και του καλοκαιριού που το δέρμα δεν αναπνέει σωστά και ξηραίνεται η επιφάνειά του,  αντιδρά και προσπαθεί να αποβάλει το λίπος-σμήγμα και έτσι δημιουργούνται εξογκώματα (σπυριά, ακμή ή μαύρα στίγματα).

Το σμήγμα του δέρματος είναι όλες οι βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται στην εσωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας μας και είναι η κύρια αιτία που προκαλεί την φραγή των πόρων του δέρματος.

Η λιπαρότητα, η ακμή ακόμα και η ξηροδερμία είναι οι ενδείξεις ότι το δέρμα δεν μπορεί να ανακτήσει το οξυγόνο του και μας κρούει το  καμπανάκι πως κάτι δεν πάει καλά.

Πως να έχετε καθαρό και υγιή δέρμα στο πρόσωπο σας2Θα σας πούμε συμβουλές και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης ώστε να καταπολεμηθούν οι φραγμένοι πόροι στο δέρμα σας

 Αν έχετε λιπαρό δέρμα και χρησιμοποιείτε πούδρα στο πρόσωπό σας μάλλον καταφέρετε να καλύψετε το πρόβλημα αλλά το κάνετέ να φαίνεται περισσότερο.

Επιλέξτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα σε υγρή μορφή γιατί αυτά βοηθούν το δέρμα σας να αναπνέει και δεν φράζουν τους πόρους του .

Πως να έχετε καθαρό και υγιή δέρμα στο πρόσωπο σας  Προσέξτε την ποσότητα του καλυπτικού που χρησιμοποιείτε για βάση μακιγιάζ, βάλτε μικρή ποσότητα προϊόντος και κάντε απαλό μασάζ στην περιοχή μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Κάντε σωστά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό προσώπου καθημερινά και με τα κατάλληλα προϊόντα.

Το καθαρό πρόσωπο μπορεί να αναπνεύσει και να αναζωογονείται, αφού έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα από τον βραδινό ύπνο.

  Κάντε απολέπιση ή χρησιμοποιείστε μάσκα κατά προτίμηση κάποια σπιτική ή κάποια από γνωστή εταιρία καλλυντικών με μεγάλη συχνότητα.

 Προσοχή στην διατροφή σας, βάλτε σε αυτήν φρούτα και λαχανικά, αποφύγετε τα ατλαντικά και τα λιπαρά.

   Ασκηθείτε και αναζωογονήστε το δέρμα αλλά και το σώμα σας.

Προηγούμενο άρθρο“Εντυπωσιακές περικοπές” μετά το Brexit. – Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη.
Επόμενο άρθροΤ. Κ. Τρικάλων Ημαθίας: Ευχαριστήριο