Πολιτικός κι ηθικός ξεπεσμός! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Νομίζω ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στην πολιτική ζωή του τόπου, η ταχύτητα που μια κυβέρνηση κι ένας πρωθυπουργός απαξιώθηκαν πολιτικά κι ηθικά.  Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση που δεν άφησαν τίποτα όρθιο κι αρίστευσαν μόνο σ’ ένα πράγμα. Στο ψέμα!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Τσίπρας κι η κυβέρνησή του ξεκίνησαν προβάλλοντας το …ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς! Κατάφεραν να πείσουν την κοινωνία ότι εκείνοι, οι Αριστεροί, είναι πιο ηθικοί από τους άλλους. Μέχρι κι ότι ο Αριστερός δήμαρχος μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια, μας είπε το πολιτικό τίποτα που ονομάζεται Ρένα Δούρου!

Μέσα σε τέσσερα χρόνια αυτό το μέγιστο παραμύθι κατέρρευσε παταγωδώς.

Ξέρετε κάτι; Χειρότερος από την ήττα, χειρότερος από την πολιτική παρακμή, είναι ο πολιτικός ξεπεσμός. Κι αυτό που παρακολουθούμε εδώ και δυο εβδομάδες, μετά την ήττα Τσίπρα στις ευρωεκλογές, αποτελεί την απόλυτη φαυλότητα, τον μέγιστο πολιτικό ξεπεσμό.

Η ήττα κι η απαξίωση τους έχει θολώσει το μυαλό. Οι ιστορίες με τους διορισμούς και τις μετατάξεις συζύγων, νυν και πρώην, παιδιών, συντρόφων (ερωτικών) και συνεργατών στη Βουλή δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου. Κατανοούν ότι χάνουν την εξουσία και έτρεξαν να σώσουν ό,τι μπορούν. Κανονικό πλιάτσικο.!

Η κυνική ομολογία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ότι αξιοποίησε τις γνωριμίες της για να πάει η κόρη της στη Βουλή με ρουσφέτι, η μισή συγγνώμη, η παραίτηση από τις υποψηφιότητες δείχνουν το μέγεθος του πολιτικού διασυρμού. Και του νέου ψέματος: Ότι …μετάνιωσε για την συμπεριφορά της κι … αυτοτιμωρείται με την κάθοδό της στις εκλογές!

Μα η κυρία Τασία δεν θα λάμβανε μέρος, ούτως ή άλλως στις εκλογές. Αφενός επειδή γνώριζε ότι δεν θα εκλεγεί (στις προηγούμενες εκλογές εξελέγη μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ) κι αφετέρου επειδή θα ήταν υποψήφιος πάλι ο σύζυγός της Θεόδωρος Δρίτσας, στον Πειραιά.

Από κοντά ο πρόεδρος της Βουλής, που αρέσκεται στις κορόνες περί Δημοκρατίας και Αριστεράς, με τη μετάταξη της πρώην συζύγου (από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή!) εξελίχθηκε σε πολιτικό βαρίδι για την κυβέρνηση. Αλλά και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, που έκανε το παιδαριώδες λάθος να ρωτήσει «ποιον συγγενή διορίσαμε;»!!!! Κι ο Ζουράρις, ο Χαρίτσης, η σπατάλη εκατομμυρίων για… ενισχύσεις συλλόγων/σφραγίδων από υπουργεία (ειδικά από το Μακεδονίας-Θράκης)… Ένα σκηνικό παρακμής… Κατάπτωσης…. Απαξίωσης….

Και τι απαντούν;  «Μα και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν, ο Τραγάκης κ.λπ.»!

Ωραία! Φτάσαμε, λοιπόν, εκεί όπου ξεκινήσαμε. Από την «πρώτη φορά Αριστερά» και το «ηθικό πλεονέκτημα» … καταλήξαμε στο «μα και οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περίπου τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι, αλλά οι προηγούμενοι, αφενός κρίθηκαν και ξανακρίθηκαν για τη στάση τους και τις συμπεριφορές τους κι αφετέρου δεν προσποιήθηκαν, δεν κουνούσαν το δάχτυλο! Ενώ  όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, πήγαν ταπεινωμένοι σπίτι τους.

Ακόμη και σ’ αυτό, ναι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ουδείς ήταν σαν τον Τσίπρα και την παρέα του. Εξ ου κι έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και έχουν εκπέσει ηθικά και πολιτικά…

Σήμερα, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.