Πλήρης ημερών αναχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο, ο Βορειοηπειρώτης Aγωνιστής

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντώνης Βάγιος και αναπαύεται από την Δευτέρα 5 / 04 / 2021 στο Κοιμητήριο της πυρόπληκτης Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ( Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ) Ματίου Αττικής.

Γεννήθηκε το έτος 1932 στο χωριό Σχωριάδες Πωγωνίου – Αργυροκάστρου Β. Ηπείρου, το 1955 ενυμφεύθει την συγχωριανή του Πολυξένη Κατσάνου με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα τον Νικόλαο και την Ευδοξία. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελλάδα στις 3 Απριλίου 2021.

Την αγάπη του, για την μητέρα Ελλάδα ” δεν είδε με καλό μάτι” το ανελεύθερο καθεστώς του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα και τον καταδίκασε σε 30 χρόνια φυλάκιση, από τα οποία έκτισε συνολικά τα 22 χρόνια.

Χαρακτηριστικό του πολύπαθου βίου του είναι, ότι πρώτη φορά που έζησε με την γυναίκα του Πολυξένη ήταν το έτος 1967 όταν αποφυλακίστηκε ( την πρώτη φορά ) μετά από 12 χρόνια απάνθρωπων συνθηκών κράτησης στις Αλβανικές φυλακές. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, για την πανδημική νόσο του κορονοϊού ( Covid -19 ), δεν δόθηκε η ευκαιρία στους πολλούς, να το αποχαιρετίσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Τιμή μας θα είναι στο μέλλον να περάσουμε από δρόμο που θα φέρει το Όνομά του!

Ο Θεός να τον Αναπαύσει.

Κείμενο – φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας για σοβαρή βλάβη του εξωτερικού αγωγού
Επόμενο άρθροΕρώτηση του Κ. Βελόπουλου προς τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου