Πλατύ :Θαυμαστή εκδήλωση υποδοχής εταίρων Erasmus από το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος – Βίντεο – Φώτο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στο κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υποδοχής των εταίρων που συμμετέχουν στο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus plus με τίτλο «European digital classroom» που υλοποιεί το δημοτικό σχολείο Πλατέος Ημαθίας

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Πέντε χώρες η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Σικελία, η Πολωνία μαζί με την Ελλάδα συμμετέχουν στο πρόγραμμα με κοινό στόχο την ψηφιακή οικολογία της διδακτικής πράξης. Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πλατέος Μαρία Ταχτσόγλου που αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του erasmus + το οποίο δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ιδρυμάτων και οργανισμών που βρίσκονται στις χώρες υλοποίησης του προγράμματος. Η σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε αναφερόμενη στην ιστορία του Πλατέος, ενώ ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και υλικό από την επίσκεψη του δημοτικού σχολείου Πλατέος στους εταίρους. Στην συνέχεια η εκπαιδευτικός του Σχολείου Ελένη Λεωνίδα με τους μαθητές της πέμπτης και της έκτης δημοτικού παρουσίασαν χορευτικά με παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας και του Πόντου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό συρτάκι.

Η εκδήλωση υποδοχής ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο «σπίτι του εποικισμού» που αποτελεί μία διαχρονική κοιτίδα του προσφυγικού καππαδοκικού πολιτισμού για τις επόμενες γενιές χάρη στην  προσπάθεια του τοπικού Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος ο «Βαρασός». Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Γεωργιάδης υποδέχτηκε τα μέλη της αποστολής του Erasmus τους ξενάγησαν στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν εδέσματα  που παρασκεύασαν τα μέλη του Συλλόγου.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: