Πλατύ: Συνέντευξη – Παρασκευάς Στυλιανίδης, μια σημαντική προσωπικότητα στο πλευρό του Αργύρη Πανταζόπουλου

Ο Παρασκευάς Στυλιανίδης, μια σημαντική προσωπικότητα του τόπου, «κατεβαίνει» σαν  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας». Είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει σε δημοτικές εκλογές.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Ο Παρασκευάς Στυλιανίδης είναι ειδικό στέλεχος της ΔΕΔΗΕ Βέροιας και ασχολείται με θέματα μελετών σε επίπεδο νομού, υπήρξε συνδικαλιστής.

Σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητας τόνισε «ότι πολλοί μιλούν για την βελτίωση της καθημερινότητας,  όμως λύση δεν ακούγεται, εμείς έχουμε οργανωμένο σχέδιο και σε συνεργασία με τον  ΦΩΣΔΕ  θα δώσουμε  λύση σε τρεις μήνες στο θέμα της καθαριότητας με κομποστοποίηση, ανακύκλωση και αποκομιδή των απορριμμάτων και αγροτικών αποβλήτων ακόμα και συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Σε ότι το Πλατύ μίλησε «για την μεγάλη πληγή του χωριού, για τον κεντρικό δρόμο 30 μόνον μέτρων που πηγαίνει στην εκκλησία και το σχολείο που είναι στρωμένος με χαλίκι και τόσα χρόνια δεν μπορεί να ασφαλτοστρώσουν 30 μέτρα δρόμου. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια αφού από το 1970 δεν έχουν ανακατασκευαστεί, δεν υπάρχει αποχέτευση οπότε τα προβλήματα πολλά αλλά εύκολα στην επίλυσή τους αφού είναι θέμα οργάνωσης».

Στο Νεοχωρόπουλο δεν υπάρχει σύστημα ύδρευσης απλά οι πολίτες πίνουν νερό από δικές τους γεωτρήσεις.

Το νερό που πίνουν οι κάτοικοι Πλατέος δεν ξέρουμε πόσο ασφαλές είναι αφού τα υπερσύγχρονα φίλτρα να «κρατούν» και το χλώριο και τα βαρέα μέταλλα δεν λειτουργούν και είναι μεγάλο πρόβλημα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Τέλος υποσχέθηκε στους δημότες της Αλεξάνδρειας ότι εάν εκλεγούν, θα επιλύσουν το θέμα της καθαριότητας και ότι σε ότι αφορά στο Πλατύ, θα ενταχθεί σε ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων το Γυμνάσιο του χωριού.