Αλεξάνδρεια – Χρήστος Πριονίδης: Όραμα και ελπιδοφόρο μέλλον για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. βίντεο

Μία πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα στο εκλογικό τοπίο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι αναμφισβήτητα ο Αλεξανδρινός Χρήστος Πριονίδης. Ευγενής, σοβαρός, μα προπάντων ρεαλιστής και οξυδερκής στις ιδέες του, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού “Πράξεις για τη Μακεδονία”, εκφράζει το δικό του όραμα για την ευρύτερη πατρίδα του.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος: 

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Με πίστη στις ικανότητές του τόσο σε πολιτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο ως πολιτικός μηχανικός, οραματίζεται μία Περιφέρεια πολιτικά και οικονομικά αυτοδύναμη. Εστιάζει με έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας, η οποία απαιτεί έργα υποδομών που θα αποβούν ωφέλιμοι συντελεστές της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Η Περιφέρεια πλέον, όπως τονίζει, θα αποτελεί τον κυρίαρχο χρηματοδοτικό ενδιάμεσο παράγοντα για την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση. Και αυτό γιατί πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνεται άμεσα σε αυτή. Επιπλέον πρέπει να συντονίζει την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση με τους ιδιώτες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Η κατά κανόνα αγροτική περιοχή μας απαιτεί ιδιαίτερη στήριξη στην τάξη του γεωργικού κλάδου, τόσο σε πρωτογενές όσο και σε μεταποιητικό επίπεδο παραγωγής.

Ο Χρήστος Πριονίδης αναπτύσσει σχέδια και δράσεις για την άνθιση του τουρισμού στην Περιφέρεια, που θα πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς, όπως με έμφαση περιγράφει, σε κάθε επιμέρους περιοχή. Ανάλογα σοβαρό είναι το ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος και την επιπλέον αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας. Τονίζει την αναγκαιότητα της έλευσης του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, γεγονός που θα αλλάξει άρδην προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Και με δεδομένο μάλιστα τα οικονομικά οφέλη που θα παρέχει. Κλείνοντας, τονίζει ότι το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παπαστεργίου μπορεί να μην είναι .. “γυαλιστερό”, απαρτίζεται όμως από καταξιωμένα, ικανά και ηθικά άτομα με πολιτική άποψη.

Ο Χρήστος Πριονίδης πιστεύει ότι δεν θα είναι ένας άβουλος περιφερειακός σύμβουλος. Επιδίωξή του να είναι ενεργός, δραστήριος και πάντα μέσα στις εξελίξεις για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου της Κεντρικής Μακεδονίας.