Πλατύ: Συγκινητική χειροτονία ιερέα και Πανηγυρική Λειτουργία στον Ι.Ν. Γεννήσεως Θεοτόκου – βίντεο φωτο

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Γέννησης της Θεοτόκου και στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πλατέος τελέστηκε μεγαλοπρεπής πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κκ Παντελεήμονος. Παράλληλα, το σύνολο των πιστών που παραβρέθηκε στο ναό έγινε μάρτυρας ενός σπάνιου θρησκευτικό τελετουργικού: τη χειροτονία του νέου ιερέα Πατήρ Αριστείδη.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η ορθόδοξη ελληνική εκκλησία ενέταξε στους κόλπους της έναν ακόμη νέο κληρικό, τον κατά κόσμον Αριστείδη Στόιο, με καταγωγή από τον Σχοινά Ημαθίας. Ο νέος ιερωμένος δέχτηκε με ταπείνωση και καρτερία την ιερή χειροτονία διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Κατέλαβε δε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αφού προηγουμένως αναγνώστηκε η εγγραφή μαρτυρία του πνευματικού του Πατρός Διονυσίου Ανθόπουλου εγγυώμενη τον ενάρετο βίο και την ταπεινοφροσύνη.

Βαθιά συγκινημένος ο νέος κληρικός ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συντέλεσαν στην επιτυχή ανάληψη του ιερατικού του αξιώματος, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα -συμπίπτουσα μάλιστα με τη μεγάλη γιορτή της Γέννησης της Θεοτόκου- ως τη σημαντικότερη της ζωής του. Ανάλογα συγκινημένος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Παντελεήμων, χαρακτήρισε “δωρεά Θεού” την ανακήρυξη του νέου ιερέα και μάλιστα ανήμερα της μεγάλης εορτής της Γέννησης της Παναγίας. Τον προέτρεψε ιδιαίτερα προς την ευσέβεια, την ταπεινότητα και τον ζήλο που πρέπει να τον διακρίνουν, ασκώντας πλέον τα ιερατικά του καθήκοντα.

Η παρότρυνση του Μητροπολίτη προς τους πιστούς να γονατίσουν και στη συνέχεια ομόφωνα να αναφωνήσουν: ” Άξιος!” προς το νέο ιερέα, προκάλεσε ρίγη θρησκευτικής συγκίνησης! Ο νέος κληρικός, διατηρώντας το αρχικό όνομα του πολιτικού του βίου, από τώρα και στο εξής θα κηρύττει το λόγο του Θεού φέροντας τον τίτλο: Πατήρ Αριστείδης. Δείτε βίντεο και εικόνες.

Δείτε το βίντεο:

Φωτό: