Παρουσίαση του βιβλίου «Της ζήσης χαρμολύπες» του Αλέξανδρου Ακριτίδη στο Polis Art cafe αίθριο της στοάς βιβλίου στην Αθήνα. – Βίντεο – Φώτο

Στο Polis Art cafe  αίθριο της στοάς του βιβλίου στον χώρο που γίνονται οι μεγαλύτερες παρουσιάσεις βιβλίων στην Αθήνα, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκε το «ταξίδι» παρουσίασης της νέας Συλλογής Διηγημάτων «Της ζήσης χαρμολύπες» του πολύ αξιόλογου συγγραφέα κ. Αλέξανδρου Ακριτίδη σε μία όμορφη εκδήλωση με αρκετούς παρευρισκόμενους

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Ινφογνώμων ενώ τον συντονισμό είχε ο ιδιοκτήτης του Σάββας Καλεντεριδης. Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι και λογοτέχνες Μαρίνα Αποστόλου και Χρήστος Σκιαδαρέσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος που εκλέγεται στην Ημαθία και ο Κόνσολας Εμμανουήλ που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Της ζήσης οι χαρμολύπες» μέσα από πέντε επιλεγμένα αφηγήματα.

“Το σάζι του πατέρα μου” αναφέρεται στην υποδοχή και αντιμετώπιση των προσφύγων του 1922 από τον κρατικό μηχανισμό και τον ντόπιο πληθυσμό, θίγοντας το σημαντικό ζήτημα της προσφυγικής αποκατάστασης. Μια ιστορία γι’ αυτά που δένουν τους ανθρώπους με το παρελθόν τους αλλά και για τις ανέμελες νύχτες της αγγελόπλαστης Σμύρνης. Τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού το 2012. “Το ύστατο χαίρε” είναι μια δραματική ιστορία με κωμικά στοιχεία, που εξετάζει με μια εναλλακτική ματιά τη διαχείριση του πένθους. Τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2009. “Ο θησαυρός” είναι ένα ηθογραφικό ταξίδι, που εστιάζει στις πατροπαράδοτες αξίες του ελληνικού λαού. Τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Διηγήματος από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος το 2011. “Οι ήρωες” είναι ένα ευρηματικό διήγημα που αναδεικνύει τη μεταπολεμική “μνήμη” των ανθρώπων, μέσα από κωμικοτραγικά περιστατικά. Τέλος, το διήγημα «Εν βρασμώ ψυχής» είναι ένα ψυχογράφημα, που βασίζεται πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές, που μπορούν να διαμορφωθούν μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο της επαρχίας.

Στον Αλέξανδρο Ακριτίδη ευχόμαστε ολόψυχα να ΄ναι καλοτάξιδο και περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο συγγραφικό του  έργο!

Δείτε το βίντεο:

Φωτό: