Πλατύ: Παύση εργασιών και όχι κλείσιμο για το εργοστάσιο Γάλα Βλάχας – VIVARTIA στο Πλατύ – Οι εξελίξεις

Ένα ακόμα εργοστάσιο στο Πλατύ οδηγείται σε μαρασμό, με αποτέλεσμα να αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε παύση εργασιών που είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου, αλλά πιθανόν μετατίθεται για την Δευτέρα 10 Ιουνίου, όπου αναμένεται συνάντηση εργαζομένων με την διοίκηση την Δευτέρα προκειμένου να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε την είδηση στο βίντεο:

Το εργοστάσιο παρήγαγε το γνωστό σε όλους μας Γάλα Βλάχας και το τελευταίο διάστημα υπολειτουργούσε, αφού είχε λήξει και η συνεργασία με την ελβετική εταιρία Nestle που συσκεύασε για λογαριασμό της προϊόντα γάλακτος με την επωνυμία της.

Το εργοστάσιο απασχολεί 80 εργαζόμενους και και αναμένεται να γίνουν διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της εταιρίας VIVARTIA-ΔΕΛΤΑ (πρώην NESTLE). Πάντως από πληροφορίες που έχουμε η εταιρία προτίθεται να προσφέρει το 170% της αποζημιώσεως στους εργαζόμενους που θα αποδεχθούν εθελουσία έξοδο και 100% της αποζημίωσης σε εκείνους που θα απολυθούν.

Ένα ακόμα σενάριο θέλει την εταιρία που η Τράπεζα Πειραιώς έχει μετοχική σχέση, να προχωρήσει σε παύση εργασιών για 2 μήνες και να ξεκινήσει και πάλι εργασίες προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς….

Είναι λυπηρό γιατί σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα να μένουν στον δρόμο 80 ακόμα οικογένειες με τον δείκτη της ανεργίας να καλπάζει και αρκετοί κτηνοτρόφοι της περιοχής καλούνται να αναζητήσουν νέους αγοραστές για το γάλα τους.