Τώρα που πλέον μπήκε για καλά το καλοκαιράκι και καθόμαστε στη βεράντα του σπιτιού μας με ωραία παρέα, τι πιο ωραίο να φτιάξουμε χειροποίητη πίτσα, αφράτη και απολαυστική.
Για ελάτε να φτιάξουμε μαζί σπιτική πίτσα είτε για την οικογένειά μας, είτε για τους φίλους μας.
Πίτσα πλεξούδα φτιαγμένη με ένα υπέροχο, βελούδινο ζυμαράκι, πραγματικά σκέτος αφρός.
Πίτσα πλεξούδα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου περίφημη μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη ζύμη:
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο μαγιά ή 1 φακ. ξερή μαγιά
1 κουτ.γλ.αλάτι
1 κουτ.γλ.ζάχαρη
300 γρ. χλιαρό νερό όχι καυτό
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε μία μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Πρέπει να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Για τη χειροποίητη σάλτσα, θα χρειαστούμε:
1 κουτ.σουπ πελτέ ντομάτας
1 κουτ.σουπ κέτσαπ
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τα χτυπάμε όλα σε ένα μπολ και βάζουμε τη σάλτσα μας πάνω στη βάση της πίτσας.
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
150 γρ. διάφορα αλλαντικά (γαλοπούλας και σαλάμι αέρος)
6 φέτες γκούντα κασέρι
300 γρ. κασέρια σε τρίμματα
ελιές κομμένες σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά
Λίγα μανιτάρια
Λίγες ντομάτες ή ντοματίνια
Γενικά μπορεί κανείς να βάλει ότι έχει στο ψυγείο του ή ότι του αρέσει.
Για τον κόθρο έβαλα τρίμματα από κασέρια και τον τύλιξα.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 10 με 15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα κασέρια μας.
Μόλις ψηθεί την κόβουμε σε κομμάτια και την απολαμβάνουμε με κρύα μπύρα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.