Πίστη Κρυσταλλίδου – Η δημοκρατία των παρόντων

Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου συνεχίζει να είναι η συμμετοχή των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε του ομιλία, σε κάθε του τοποθέτηση, θέτει ως βασική προτεραιότητα το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής, θεωρώντας πως οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους τις μεγάλες αποφάσεις της χώρας και της εκπροσώπησής της στην Ευρώπη.

Μιας Ευρώπης εντελώς διαφορετικής από το 2019, μιας Ευρώπης με μεγάλες προκλήσεις, κρίσεις, εμπειρίες(π.χ. διαχείριση πανδημίας) και εμβληματικών επιλογών για το επόμενο διάστημα.

Σε όλα τα παραπάνω η Ελλάδα οφείλει να έχει τη δική της φωνή, η οποία θα είναι συγκροτημένη, ισχυρή, πρωταγωνιστική και θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας εντός του πλαισίου της Ε.Ε., χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες οδηγούν στην περικοπή κονδυλίων για κρίσιμους τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, η εκπαίδευση, η υγεία και οι υποδομές.

Οι συσχετισμοί στην Ε.Ε. θα κριθούν από το κατά πόσο οι πολίτες θα αποφασίσουν μαζικά να στείλουν το μήνυμα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της προόδου, της αλληλεγγύης και της εξέλιξης.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι η απάντηση σε όσους σκέφτονται ή κλείνουν το μάτι στον ευρωσκεπτικισμό, τη διάλυση της Ευρώπης και την επικράτηση λαϊκίστικων φωνών στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες κραυγάζουν και δεν έχουν λύση σε κανένα πρόβλημα.

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων και για να μην παραδώσουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας σε όσους θεωρούν ότι διαμαρτύρονται με τις επιλογές τους, οφείλουμε στις 9 Ιουνίου να ψηφίσουμε αρχικώς «συμμετοχή».

Η Πίστη Κρυσταλλίδου είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ
Προηγούμενο άρθροΛάρισα – Στέφανος Κασσελάκης: «Χρειάζεται να έχουμε μια καλύτερη ζωή τώρα και όχι μια σταθερότητα στον πάτο»
Επόμενο άρθροΔράμα: Η Γιορτή Σπόρων που διοργανώνει το Πελίτι ενώνει ανθρώπους και διαφυλάσσει τη διατροφική μας κληρονομιά