Πίσσα , πούπουλα & … Άβε Καίσαρ! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Στις ΗΠΑ, υπάρχει τεράστια διάσταση αναφορικά με την εθνική τους θέση σε δύο βασικά ζητήματα: την Ουκρανία και την Συρία.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι πλέον, για το πόσο γνήσια είναι η πρόθεση των ΗΠΑ να τους στηρίξουν. Ο χειρισμός και το άδειασμα των Κούρδων μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλούν.

Προσέξτε: Τόσο στην υπόθεση της Ουκρανίας όσο και της Συρίας κερδίζουν ο Πούτιν κι η Ρωσία. Εξ ου και στην Ευρώπη (τουλάχιστον) μειώνεται η αξιοπιστία των ΗΠΑ. Κι αυτό οδηγεί ακόμη και σε εκδηλώσεις πανικού τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο στους Δημοκρατικούς. Τόσο στη Γερουσία όσο και στο Κογκρέσο. Που αναζητούν τρόπους να «μπαλώσουν» τις ανοησίες του Τράμπ εδώ κι εκεί.

Προσέξτε κι αυτό: Η Ευρώπη ΔΕΝ μπορεί να έχει άλλο δρόμο από την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού κι απόκτηση στρατιωτικής δύναμης. Για δυο λόγους:

Α. Επειδή το ΝΑΤΟ δεν μπορεί πλέον να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις (λόγω ΗΠΑ του Τραμπ).

Β. Επειδή με την απουσία της Μεγάλης Βρετανίας αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο σε στρατιωτικό επίπεδο.

@ Από την υπέροχη ελληνική ιστορία το επόμενο θέμα: Σαν σήμερα το 1912. Η νύκτα είναι νεφελώδης και τα σύννεφα κρύβουν το φεγγάρι. Έτσι το μικρό τορπιλοβόλο “11” του ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, αφού έχει προσπεράσει αλώβητο το ναρκοπέδιο στην είσοδο του Θερμαϊκού , περνά αθέατο και τα τουρκικά πυροβολεία στο Καραμπουρνού, εισερχόμενο  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ελλιμενίζεται το τουρκικό θωρηκτό Φετχί Μπουλέντ. Το τορπιλοβόλο το πλησιάζει και από απόσταση περίπου 150 μέτρων ρίχνει τις 3 τορπίλες του. Οι 2 από τις 3 θα πετύχουν καίρια το τουρκικό θωρηκτό και θα το βυθίσουν. Με την μέγιστη ταχύτητά του και χάρις το μικρό βύθισμά του, το ελληνικό τορπιλοβόλο θα περάσει αθέατο το δίαυλο πάνω από τις νάρκες , ρίχνοντας μάλιστα και μία … αποχαιρετιστήρια ριπή εναντίον του τουρκικού φυλακίου στο Καραμπουρνού !
Η βύθιση του παροπλισμένου τουρκικού θωρηκτού δεν μετέβαλε τις ισορροπίες στον πόλεμο. Όμως επειδή έγινε μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ψυχολογία τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων. Των Ελλήνων έφτασε στα ζενίθ, των Τούρκων στο ναδίρ. Λίγες ημέρες μετά, οι Τούρκοι τσακισμένοι σωματικά και ηθικά, πήραν την απόφαση για την αναίμακτη παράδοση της Θεσσαλονίκης …
Κάτι ακόμη περί τούτου. Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι το κατάρτι του βυθισμένου τουρκικού θωρηκτού, μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, έγινε ο ιστός στον οποίο γινόταν έπαρση κι υποστολή της ελληνικής σημαίας στο Λευκό Πύργο!

@ Αλλάζουμε θέμα. Γελάει η κοινωνία. Ο ένας μετά τον άλλο βγαίνουν τα αριστερόπουλα και λένε ότι το 2015 δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν!!! Βούτσης, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Κούλογλου και λοιπές παλαβές δυνάμεις… Πέραν του ότι ακόμη κι έτοιμα να ήταν τ’ αριστερόπουλα  πάλι τα ίδια θα έκαναν, πέραν του ότι ΔΕΝ ζήτησαν καμιά συγγνώμη από τον Σαμαρά, πέραν του ότι δεν ζήτησαν καμιά συγγνώμη από τους Έλληνες για όσα έφεραν με τις πολιτικές τους (τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο, capital controls, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για ένα αιώνα, υπερφορολόγηση κι ένα εξάμηνο που κόστισε περισσότερα από 100 δις), τι μας λένε; Ότι πήραν την εξουσία βρίζοντας, απειλώντας κι ουρλιάζοντας σε πλατείες, δρόμους και κανάλια, την πιο κρίσιμη στιγμή του πολέμου της χώρας… Τι να πούμε; Παλιότερα θα τους γέμιζαν πίσσα και πούπουλα…

@ Κλείνω σήμερα με τον σχολιασμό της συνοδευτικής φωτογραφίας (άνω). Φρονώ ότι του πάει πολύ το έξωμο! Σε σημείο ώστε κάλλιστα θα μπορούσε να καθιερωθεί ως επίσημη ενδυμασία του περιφερειάρχη!  Κατά Κασσιμάτη… ανθύπατος, ύπατος, αυτοκράτωρ και Θεός! Η δε Πατούλαινα, με χιτώνα μέχρι το γόνατο καθήμενη εις χρυσή πολυθρόνα μπορεί να χαιρετά:  Άβε Καίσαρ!