Παύλος Χρηστίδης : Ο ψεύτης επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος»

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Χρειάζεται μία αξιόπιστη κυβέρνηση η χώρα δεν αντέχει άλλο την πόλωση που ζούμε σήμερα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη και αποθεωνόταν από τον κόσμο για αυτά τα οποία έλεγε κι έκανε. Ο κ. Τσίπρας ανεβαίνει με 5.000 αστυνομικούς. Είναι κάτι πρωτόγνωρο υπό την έννοια ότι θέλουν να μας πείσουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα πάνε καλά κι ότι ο Πρωθυπουργός είναι ένα πρόσωπο το οποίο αγαπάει ο κόσμος.

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η πραγματική οικονομία σφαδάζει, έχει ποινικοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία και σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Εχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικά δύσκολο χρονικό διάστημα, τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας δεν είναι καλά, οι αγορές είναι έξω και βαράνε αυτές το νταούλι. Χρειάζεται μία αξιόπιστη κυβέρνηση η χώρα δεν αντέχει άλλο την πόλωση που ζούμε σήμερα. Κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή. Όποια κυβέρνηση αποφασίσει ο ελληνικός λαός με βάση το πρόγραμμα που θα καταθέσουν τα κόμματα. Δεν πρέπει να λαμβάνουμε τίποτα ως δεδομένο ενόψει της προεκλογικής περιόδου. Η Φώφη Γεννηματά που θα είναι τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα καταθέσει ένα πλήρες πλαίσιο, ακριβώς για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία και στη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ευαισθησία για τους πολίτες.

Τα δεδομένα στη χώρα είναι συγκεκριμένα. Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους και το 2015 και το 2016, ο ΕΦΚΑ, για παράδειγμα, είναι πλεονασματικός διότι υπάρχουν κατασχέσεις σε λογαριασμούς. Όλα αυτά που κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας πριν από 3 χρόνια στη ΔΕΘ τα εφαρμόζει η κυβέρνησή του. Την Τετάρτη που μας πέρασε είχαμε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πάνω από 500 κι αυτή είναι μία πραγματικότητα, δεσμεύει τη χώρα στην επόμενη μέρα. Δε βγαίνει το πλαίσιο που έχει βάλει ο κ. Τσίπρας.

Εμείς θα θέλαμε να τα εφαρμόσει όσα λέει ο κ. Τσίπρας και θα θέλαμε πραγματικά να γίνουν πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί. Έχει αποδείξει, όμως, ότι είναι ο ψεύτης που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη το επόμενο διήμερο. Από το 2015 έλεγαν οι Βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσουν τον κατώτατο μισθό και θα τον πάνε στα 650 και στα 750 ευρώ. Έχουν περάσει, όμως, 3 χρόνια και δεν έχουν κάνει τίποτα. Ταυτόχρονα οι αυξήσεις για τις  οποίες μιλάνε, είναι επί της ουσίας μία κοροϊδία. Με το αφορολόγητο, που το πηγαίνουν εκεί που το πηγαίνουν, είναι σαν να μην αυξάνουν κανέναν μισθό. Θα συνεχίσει να υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση, για όλους τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει κανένα στέλεχος  του ΣΥΡΙΖΑ που να λέει κάτι άλλο για το αφορολόγητο και δεν υπάρχει, επίσης, καμία απάντηση σε αυτό.

Θα ευχόμασταν να αντέχει η ελληνική οικονομία όλες αυτές τις παροχές που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας και θα το άντεχε εάν το 2015 ο κ. Τσίπρας δεν έκανε αυτά που εν τέλει έκανε.

Επιστρέφοντας, όμως, στο 2015, παρά το γεγονός ότι πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, βρίσκουμε το ίδιο φυσικό πρόσωπο. Είναι ο ίδιος που πήγε στη Θεσσαλονίκη κι έταζε 12 δις μέτρα κι είναι ο ίδιος που έχει χρεώσει τη χώρα με δανειακή σύμβαση, αχρείαστη, που θα την πληρώνουμε έως το 2060. Ο κόσμος δικαιολογημένα μέσα στα προβλήματα που είχε στα χρόνια της κρίσης στήριξε μία άλλη επιλογή. Είδε, όμως ο κόσμος και το βλέπει ακόμα και σήμερα και στο οικονομικό σκέλος αλλά και στα εθνικά μας ζητήματα ή στη διαχείριση που έκαναν σε μεγάλες τραγωδίες όπως η Μάνδρα και το Μάτι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ευαισθησία για τους πολίτες. Δεν έχει δώσει κάτι στους μη προνομιούχους ή στην κοινωνία η οποία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα νοσοκομεία, στην παιδεία, στα σχολεία, στα πανεπιστήμιά μας.

Το Κίνημα Αλλαγής απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες

Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής απευθύνουμε μία πρόσκληση. Προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια είδαν και τις δυσκολίες τους να αυξάνονται αλλά και τον κ. Τσίπρα να μην ικανοποιεί τίποτα από όλα όσα έταξε. Πρέπει να ξαναδομήσουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη, όλοι μαζί, για να αλλάξει επιτέλους η χώρα σελίδα. Όχι άλλη μιζέρια. Μπορούμε να κατακτήσουμε στόχους που να είναι εξωστρεφείς που θα κάνουν την Ελλάδα περήφανη.

Η Φώφη Γεννηματά στη ΔΕΘ θα προτείνει πολύ συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ήδη στις συναντήσεις που έχει κάνει με τους παραγωγικούς φορείς, έχει μιλήσει για συγκεκριμένες μειώσεις αλλά και κίνητρα.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την ατζέντα του κ. Τσίπρα, έχει να κάνει με το τί προτείνει ο καθένας. Έχει να κάνει με την επόμενη μέρα των εκλογών. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία πλατιά συμμαχία που ταυτίζεται στην μείωση της φορολογίας στον ιδιωτικό τομέα Αυτό το οποίο λέμε εμείς από το 2010 και το είπαμε και το 2015, όχι μόνο το 2010, είναι η εθνική συνεννόηση στα μεγάλα θέματα, η οποία  δεν υπήρξε με επιλογή του κ. Τσίπρα.

Όταν διαπραγματεύονταν το Νόμο Κατρούγκαλου κι έλεγαν ότι θα μπούμε στο QE κι ότι θα βγούμε στην ανάπτυξη, τους λέγαμε «ελάτε να φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Όμως αυτοί τα υπέγραψαν όλα μέσα σε ένα βράδυ κι εμείς καλούμαστε να τα πληρώσουμε. Έτσι δεν γίνεται. Ας βγει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, έχει μία μοναδική ευκαιρία, να απολογηθεί για το διχασμό και για ό,τι προκάλεσε στον ελληνικό λαό. Να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις για να μη χάσουμε άλλο χρόνο. Θα το κάνει; Γιατί θέλει θάρρος για να το κάνει αυτό.

Αδιανόητο μία σειρά Αρχηγών Κρατών απ’ όλο τον πλανήτη να αποκαλούν Μακεδόνα τον κ. Ζάεφ, Μακεδόνα Πρωθυπουργό κι εδώ να υπάρχει απόλυτη σιωπή.

Το έχουμε πει, έχουμε μία συμφωνία η οποία δημιουργεί κατά πάσα πιθανότητα πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία λύνει. Γι’ αυτό ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Όσα δε, γίνονται στη γειτονική χώρα με τις επισκέψεις όλων αυτών των κορυφαίων που αποκαλούν τους γείτονες ως Μακεδόνες, επιβεβαιώνουν τους προβληματισμούς μας. Μας προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι αδιανόητο μία σειρά Αρχηγών Κρατών απ’ όλο τον πλανήτη να αποκαλούν Μακεδόνα τον κ. Ζάεφ, Μακεδόνα Πρωθυπουργό κι εδώ να υπάρχει απόλυτη σιωπή. Εκείνη την ανοιχτή ακρόαση γιατί δεν την παίρνει μια φορά ο κ. Τσίπρας για να διαμαρτυρηθεί για αυτό το οποίο γίνεται;

Προηγούμενο άρθροΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σχολιασμοί των τελευταίων εξελίξεων της τρέχουσας επικαιρότητας
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα της προέδρου του κινήματος αλλαγής Φώφης Γεννηματά κατά την επίσκεψη της στην 83η ΔΕΘ