Ήρθε η ώρα να σας δείξω ένα υπέροχο μεζεδάκι.
Ένα μεζεδάκι που πραγματικά λιώνει στο στόμα.
Ποιός δε λατρεύει τις χρυσαφένιες πατατοκροκέτες;
Χρυσαφένιες πατατοκροκέτες
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά που θα χρειαστούμε:
3 μεγάλες βρασμένες πατάτες
150 γρ. διάφορα κασέρια σε τρίμματα
2 αυγά
2 κ.σ. φρυγανιά
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βάζουμε τις πατάτες να βράσουν καλά.
Μόλις βράσουν, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε, έτσι ζεστές όπως είναι.
Μέσα στις πολτοποιημένες πατάτες θα προσθέσουμε όλα τα υλικά που είναι γραμμένα παραπάνω.
Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογεννοποιηθούν και να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, ώστε να σταθεροποιηθεί καλύτερα το μείγμα και για να μπορέσουμε να το πλάσουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε:
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά χτυπημένα
Διαδικασία:
Αφού πλάσουμε σφαιρικά τις πατατοκροκέτες, τις βουτάμε πρώτα στα αυγά και μετά στη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, για να μην μας καούν.
Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Απολαμβάνουμε ό,τι δημιουργήσαμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!