ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Εργατικό Ατύχημα στο Καλοχώρι

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, που συνέβη σήμερα το πρωί στο Καλοχώρι.

Ο άτυχος 60χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας, όταν έπεσε από τη ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων, ενώ εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία.

Τα εργατικά ατυχήματα καταγράφουν ραγδαία αύξηση, γεγονός που προκαλεί εκτός από θλίψη, ανησυχία και αγανάκτηση.

Καθημερινά αναδεικνύονται οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Η εντατικοποίησή της εργασίας και η έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων και προϋποθέσεων ασφαλούς εργασίας, οδηγούν σε δυστυχήματα που στερούν την ζωή των εργαζομένων. Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία απλώς παρακολουθούν. Όσο όμως δεν λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα, τόσο μεγαλώνει ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος.

Απαιτείται ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). και όχι πολιτική υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

Απαιτείται αυστηρή τήρηση των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας με δεσμευτικό πλαίσιο και πρόστιμα και αυστηρές ποινές όπου δεν εφαρμόζεται η Νομοθεσία.

Απαιτείται θεσμική ενίσχυση του ιατρού, του ελεγκτή και του υπευθύνου ασφαλείας της εργασίας.

Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας κάποια στιγμή να κλείσει.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΤΑ ΜΕΛΗ Ν.Ε.Α.΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε.Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΕΥΡΙΒΙΑΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΕ. Λιακούλη: «“Προφάσεις εν αμαρτίαις” από τη ΝΔ, με σταθερό στόχο την συγκάλυψη των υποκλοπών»
Επόμενο άρθροΜέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης χοίρων