Ε. Λιακούλη: «“Προφάσεις εν αμαρτίαις” από τη ΝΔ, με σταθερό στόχο την συγκάλυψη των υποκλοπών»

Ε. Λιακούλη: «“Προφάσεις εν αμαρτίαις” από τη ΝΔ, με σταθερό στόχο την συγκάλυψη των υποκλοπών» 

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ.Κούτρα, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις αναφορικά με τον έκπτωτο Βασιλιά, η Λαρισαία Βουλευτής διαχωρίζοντας την ανθρώπινη από την πολιτική διάσταση του θέματος, σε ανθρώπινο επίπεδο συλλυπήθηκε την συμμετέχουσα στο πάνελ Εκπρόσωπο της Ν.Δ., κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Υπογράμμισε, όμως, ότι η πολιτική παράμετρος -που απασχόλησε έντονα  το δημόσιο διάλογο, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορά την πρόσφατη ελληνική ιστορία και μάλιστα όχι οιαδήποτε χρονική περίοδο, αλλά τη Χούντα. Η Ε. Λιακούλη επισήμανε τη διαδοχική μεταβολή της κυβερνητικής εκπροσώπησης, καθώς ενώ αρχικά ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από την Υπουργό Πολιτισμού, έπειτα αναβαθμίστηκε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ενώ παρήλασαν πλείστα γαλάζια στελέχη, με προεξέχοντα τον Υπουργό Εσωτερικών, σε ένα γεγονός που δεν αφορά τον ιδιωτικό, αλλά το δημόσιο βίο.

Όσον αφορά την απόρριψη από τη Ν.Δ., του αιτήματος του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Ράμμου, να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας για θέματα σοβαρού δημόσιου συμφέροντος, η Ε. Λιακούλη χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τον χαρακτηρισμό «αυτόκλητος καλεσμένος» που του απέδωσε η Ν.Δ.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπενθύμισε τη ρητή διάταξη ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ οφείλει να προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας, καθώς αυτό αποτελεί άσκηση αρμοδιότητάς του, με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ.6 του νόμου 5002/2022. Για να γίνει γλαφυρά κατανοητό στους πολίτες αυτό που συνέβη, η Ε. Λιακούλη ανέφερε ένα παράδειγμα, ως ποινικολόγος. «Είναι σαν να προσέρχεται ένας θεσμικός παράγων στον Εισαγγελέα για να αποκαλύψει π.χ. μια εγκληματική οργάνωση, και ο Εισαγγελέαςνα τον διώχνειπαραπέμποντάς τον πρώτα στο …υπόγειο, να κάνει μια αίτηση, να βάλει χαρτόσημο κ.ο.κ .Κάτι παρεμφερές συνέβη και μάλιστα όχι οπουδήποτε, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων. Όλα αυτά είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”, ενός Πρωθυπουργού που τον προηγούμενο Αύγουστο υποσχέθηκε “όλα στο φως” και έκτοτε προσπαθεί να βυθίσει τη Δημοκρατία στο πιο βαθύ σκοτάδι», τόνισε, μην παραλείποντας, τέλος, να ασκήσει αυστηρή κριτική και στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία.

Προηγούμενο άρθροΔρόσος Τσαβλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ένωσης υποψηφίων απέναντι στον Κ. Ζέρβα – Σε παρακμή και εξαθλίωση η πόλη
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Εργατικό Ατύχημα στο Καλοχώρι
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.