Παρουσίαση Βιβλίου στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρουσίαση βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη, με τίτλο «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα».

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Μανίνας Ζουμπουλάκη, με τίτλο «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα».

 

Πως είναι μια νοικοκυρά όταν χαρακτηρίζεται κακή;

Πως μπορεί να είναι μέτρια μαγείρισσα ενώ είναι κακή νοικοκυρά;

Και πώς αποδεικνύεται τουρίστρια μια μάνα με παιδιά σε δυο διαφορετικές άκρες της εφηβείας;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουν με πολύ κέφι οι Σοφία Καρακάντζα,

Θανάσης Τσιρταβής και Μανίνα Ζουμπουλάκη, στην παρουσίαση βιβλίου.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

 

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/33IuI

Link βιβλίου: https://bitly.ws/33kJB

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν η κόρη σου σού τη λέει γιατί είναι στο τέλος της εφηβείας (17), ο γιος σου σού τη λέει γιατί είναι στην αρχή της εφηβείας (14), ο άντρας σου, που σου έχει πει όλα τα παραπάνω σε παρατάει γιατί είσαι όλα τα παραπάνω, κι εσύ που δούλευες σε τσίρκο μέχρι προχθές μένεις σόλο αρκούδα να φέρνεις βόλτα τα παιδιά και τα καθημερινά τους δράματα, το σπίτι και τη λάτρα του, τα πλυντήρια, τα μαγειρέματα, τα κουζινικά και τα εξωκουζινικά, φίλες, φίλους, (ψιλο)δουλειές και το ζοφερό “Club27”, που ασχολείται μόνο με καλλιτέχνες οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή νέοι…

Ειλικρινά, αν δεν ήμουν η Σόνια, η εν λόγω πενήντα-φεύγα μητέρα των δύο εν λόγω παιδιών, άρτι χωρισμένη, πρώην καλλιτέχνιδα του τσίρκου και νυν ταχυδακτυλουργός, αν δεν είχα μια «ηλίθια» αίσθηση του χιούμορ και φίλες με αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ, δεν έχω ιδέα πώς θα απαντούσα σε αυτές τις ερωτήσεις. Αλλά επειδή είμαι, ευτυχώς, η Σόνια, δηλαδή όλα τα παραπάνω, ίσως καταφέρω να βγάλω άκρη. Ίσως λύσω το μυστήριο του πώς έγινα «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα» και ίσως γελάσω λίγο λύνοντάς το. Όσο μπορεί να γελάσει μια γυναίκα που είναι όλα τα παραπάνω και επιπλέον έχει την τάση να ξεχνάει τις πρακτικές υποχρεώσεις της (αλήθεια, μαλακτικό πήρα;)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα και γράφει από τα 10. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Γράφει στα περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία και έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. Έχει γράψει επίσης σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Πώς να γράψεις, Ευτυχία, Φερμουάρ, Αόρατα Κορίτσια, Κάτι μου κρύβεις, Άκουσέ με, Μη φοβάσαι, Το [σχεδόν] ημερολόγιο μιας 82χρονης, Αέρας στο πρόσωπό της και Το βουνό των κοριτσιών..

 

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Χρηστίδης: Μια συγγνώμη από τα άτομα με αναπηρία
Επόμενο άρθροEurobank Πρόσκληση στην τελετή βράβευσης “Μπροστά για την παιδεία” – Βέροια 8-12-2023