Πάρης Παπαχρήστος: Ουρικό οξύ και Διατροφή

Ο όρος ουρικό οξύ μπορεί να σου είναι αρκετά γνώριμος. Ίσως να τον έχεις συναντήσει στο ετήσιο αιματολογικό check-up που σου έχει συνταγογραφήσει ο  γιατρός σου ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου ή φίλος σου να σου έχει αναφέρει ότι έχει αυξημένο ουρικό οξύ και λαμβάνει σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Στην καθημερινή διαιτολογική μου πράξη συναντώ αρκετά άτομα, κυρίως με υπερβάλλον σωματικό βάρος, που έχουν αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος, χωρίς να γνωρίζουν ότι χρήζουν συγκεκριμένης διατροφικής αντιμετώπισης. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που με επισκέπτονται κατόπιν σύστασης του γιατρού τους να αναζητήσουν συγκεκριμένες διατροφικές συμβουλές.

Αυξημένο Ουρικό Οξύ: Γιατί να το αντιμετωπίσεις

Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας, που εκδηλώνεται με τη μορφή πόνου και φλεγμονής στα χέρια και στα πόδια, με νεφρολιθίαση (πέτρες στους νεφρούς), καθώς και για άλλες παθήσεις.

Αν θέλεις να μάθεις χρήσιμες πληροφορίες για το ουρικό οξύ και πως η διατροφή μπορεί να συμβάλει στο να διατηρηθούν τα επίπεδά του στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα, συνέχισε να διαβάζεις αυτόν τον οδηγό.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο diaitologos.com

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο για τη συνεισφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΝα διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ! Να παρέμβει άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.