MedNutrition: Ετικέτες Τροφίμων: Τι Πληροφορίες παίρνεις; [ΟΔΗΓΟΣ]

Ως διατροφολόγος, έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αποκρυπτογράφηση στην Ετικέτες Τροφίμων στην υγεία σου.

Θα σε βοηθήσει να κάνεις θετικές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σου. Από την πρώτη συνεδρία, έρχομαι πάντα αντιμέτωπος σε ερωτήσεις:

  • Ποιο ψωμί να αγοράσω για να με χορτάσει και να μην με παχύνει;
  • Τι να κοιτάξω στο παξιμάδι; Τις φυτικές ίνες; Το αλάτι;
  • Ποιο τυρί έχει περισσότερη πρωτείνη για να προσθέσω στο τόστ;

Δωρεάν APP: Αξιολόγησε τη Διατροφική ετικέτα που σε ενδιαφέρει 

Διατροφική Εκπαίδευση

Η κατανόηση των ετικετών των τροφίμων, είναι τόσο σημαντική για μένα, ώστε θέτω ως προτεραιότητα να εκπαιδεύω τους πελάτες μου σχετικά με αυτό σε μεμονωμένη συνεδρία. Επιπρόσθετα έχω δημιουργήσει στην Περιοχή των Μελών ξεχωριστή θεματική για τις διατροφικές ετικέτες, όπου εκεί θα μάθεις ποιες είναι οι 3 top επιλογές στην ελληνική αγορά σήμερα, σε 60 κατηγορίες τροφίμων. Αλλά και με ποια κριτήρια να επιλέγεις σε κάθε κατηγορία την καλύτερη επιλογή για σένα! Ακόμη και να βγει στην αγορά κάποιο νέο τρόφιμο θα είσαι σε θέση να τοι αξιολογήσεις. Και φυσικά δεν αφήνω απ΄έξω τα social,  έχω δημιουργήσει αντίστοιχη ενότητα στο instagram για τη Διατροφική Ετικέτα.

Διάβασε τον οδηγό παρακάτω καθώς εμβαθύνω στον κόσμο των ετικετών τροφίμων, εξερευνώντας τα πάντα, από τις συνήθεις παρανοήσεις μέχρι τα κρυμμένα πρόσθετα και τη σημασία της ανάγνωσης των ετικετών πέρα από τα διατροφικά στοιχεία. Στο τέλος της ανάγνωσης σου, θα είσαι εξοπλισμένος με τα εργαλεία για να αποκωδικοποιείς τις ετικέτες τροφίμων σαν έμπειρος επαγγελματίας.

Ετικέτες Τροφίμων: Γιατί είναι Χρήσιμες;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει υποχρεωτική η αναγραφή διαιτητικών πληροφοριών στις ετικέτες των τροφίμων. Οι κατασκευαστές τροφίμων βλέπουν τις ετικέτες ως μια επινόηση για να πείσουν για το προϊόν τους, αντί για το προϊόν ενός ανταγωνιστή.

Ετικέτες Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ

Απλά περπάτησε στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ των τροφίμων την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς το σούπερ μάρκετ, και πρόσεξε τον απίστευτα μεγάλο αριθμό των επιλογών σου. Θα παρατηρήσεις ότι η βιομηχανία τροφίμων έχει εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση των πιο ανθυγιεινών τροφίμων. Είναι πλούσια σε γεύση, θερμίδες, λίπη και αλάτι όπως τα fast food, τα γλυκά και τα αναψυκτικά. Σε σύγκριση με τις υγιεινές τροφές, όπως το ψάρι, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, οι τιμές των τροφίμων που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία είναι αισθητά πιο οικονομικές, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση και μεγαλύτερη προσφορά.

Διατροφική Επισήμανση στις Ετικέτες Τροφίμων

Ως απάντηση στην παραπάνω κατάσταση, οι υπεύθυνοι φορείς καθιέρωσαν την ετικέτα διατροφικής επισήμανσης, στην οποία καταχωρούνται τα βασικά θρεπτικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε ένα προϊόν, για να βοηθήσουν τους πολίτες να κάνουν σωστές διατροφικές επιλογές.

Ετικέτες Τροφίμων και Παιδιά

Ειδικές ρυθμίσεις υπάρχουν για τρόφιμα που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών και διαφορετικές για παιδιά ηλικίας κάτω των 4. Επίσης, η παροχή διατροφικών πληροφοριών είναι προς το παρόν προαιρετική για πολλές ωμές τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το ψάρι.

Κατέβασε δωρεάν τον Οδηγό για τις Ετικέτες Τροφίμων

Διάβαζε τις Ετικέτες Τροφίμων προσεκτικά

Όταν κάποια ετικέτα τροφίμου γράφει: «Χωρίς χοληστερίνη» αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν περιέχει χοληστερίνη, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να περιέχει κορεσμένο (ζωικό) λίπος, κάτι το οποίο επίσης ανεβάζει την χοληστερίνη στο αίμα.

Η εξωτερική συσκευασία των τροφίμων είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να κάνει το εσωτερικό της πιο ελκυστικό, χωρίς να αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια για αυτό.

Το να βρίσκεις λοιπόν το λίπος, τη χοληστερόλη ή το αλάτι που και περιέχεται στα τρόφιμα, σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάζεις τις ετικέτες τους. Μάλιστα, θα χρειαστείς λίγο χρόνο ώστε να εξοικειωθείς με τις αναφερόμενες ποσότητες στις ετικέτες αυτές. Μπορεί αρχικά να μοιάζει δύσκολο ή βαρετό, αλλά τελικά μπορεί να αποδειχτεί ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.

Εκπαίδευση του Καταναλωτή στις Ετικέτες Τροφίμων

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://diaitologos.com/

Προηγούμενο άρθροΤελευταία ημέρα μαθημάτων για τα γυμνάσια η σημερινή
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν δύο άτομα στον Προμαχώνα για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα