Παρέμβαση Α. Λοβέρδου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ προς τον Γ.Γ Γενς Στόλτενμπεργκ για τους δύο κρατούμενους στην Τουρκία

Παρέμβαση Ανδρέα Λοβέρδου Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ απευθυνόμενος στον Γ.Γ Γενς Στόλτενμπεργκ, για τους δύο κρατούμενους στην Τουρκία.

 Απευθυνόμενος στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σήμερα στο Πολωνικό Κοινοβούλιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε το ζήτημα των δύο Ελλήνων κρατούμενων στρατιωτικών στην Τουρκία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η φυλάκιση είναι παντελώς παράνομη γιατί παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κράτος δικαίου. Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος ανέφερε στην παρέμβασή του:

 «Θέλω να θέσω το θέμα της παράνομης φυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Επί του θέματος έχουν γίνει δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, αφενός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφετέρου από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η φυλάκιση είναι παντελώς παράνομη γιατί παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου και το κράτος δικαίου.

Δεν ζητάμε, ως Ελληνική Αντιπροσωπεία, να υιοθετήσετε σήμερα ένα ψήφισμα, ωστόσο θα ήταν πολύ σημαντική μια σχετική δήλωση του Γενικού Γραμματέα κ. Στόλτενμπεργκ».

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη αύριο στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β
Επόμενο άρθροΔήλωση του Αναπλ. Τομ. Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Σ. Καλαφάτη για την επέτειο της υπογραφής της συνθήκης προσχωρήσεως της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ.