Παράσταση διαμαρτυρίας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Γώτη:

F Καταγγείλαμε τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό στον οποίο έχει καταφύγει για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ. Τονίσαμε ότι είναι πραγματικά ντροπή και αίσχος η εγκύκλιος του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το άρθρο 56 του 4823/2021 και απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

F Ξεκαθαρίσαμε πως οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/οι, είναι απεργοί, συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, σε μια νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα, ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που βγήκαν από τις μαζικές Γ.Σ. μας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ, προκηρυγμένη τόσο από πάνω από 70 ΣΕΠΕ, ανάμεσα στους οποίους και από τους δύο Συλλόγους στον Νομό μας όσο και από την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ που κήρυξαν απεργία-αποχή με βάση την εντολή των ίδιων των συναδέλφων.

F Επισημάναμε σε όλους τους τόνους πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρατηγήσει το δικαίωμα στην απεργία.

F Δηλώσαμε ότι οι φοβέρες και οι απειλές του Υπουργείου Παιδείας δε θα μας κάμψουν. Τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα τον συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη και να μην τολμήσει η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας να στοχοποιήσει απεργούς-απέχοντες Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων και οποιονδήποτε άλλον/η απεργό-συνάδελφο/ισσα.

F Επιδώσαμε, τέλος, στην κ. Γώτη ψήφισμα και την καλέσαμε να μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας την απαίτηση των εκπαιδευτικών εδώ και τώρα να ακούσει το ΥΠΑΙΘΑ τους εκπαιδευτικούς και άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που αποτελούν το ελάχιστο βήμα καλής θέλησης:

  • Έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21.
  • Πάγωμα κάθε πλευράς της «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με τον κλάδο.
  • Άμεση καταβολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δώρου Πάσχα.
  • Ανακοίνωση αριθμού μόνιμων διορισμών για τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτουν όλα τα κενά στα σχολεία και ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων.

agon sysp 5 agon sysp 3 agon sysp 2

Προηγούμενο άρθροΓΕΠΑΔ Κεντρικής Μακεδονίας: 15-4-2024 Ενημερωτικό Δελτίο του τελευταίου 24ωρου
Επόμενο άρθροΟ ελληνικός λαός διέψευσε στις εθνικές εκλογές όσους ήθελαν ένα αδύναμο ΠΑΣΟΚ, το ίδιο θα πράξει και στις ευρωεκλογές