Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος: Επιστολή προς τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών

Συνέδριο στο karlo-vivari της Τσεχίας από  4-6 /2023

Προς τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών

έδρα Βρυξέλλες.
Θεσσαλονίκη 13/9/2023

Γραφείο γενικής Γραμματέας – Csilla Mezösi

Γραφείο Πρόεδρου

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστούμε σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος (με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Θα θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε σε αυτό το συνέδριο, αλλά, δυστυχώς, κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής του (4 έως 6 Οκτωβρίου) στην Ελλάδα θα λάβουν χώρα εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου μας συζητήσαμε το όλο θέμα και προσπαθήσαμε να βρούμε κάποια μέλη προκειμένου να επισκεφτούν το KarloVivari, αλλά, δυστυχώς, τα περισσότερα μέλη είτε είναι υποψήφιοι είτε συνδράμουν υποψηφίους.

Για μία ακόμη φορά, όπως γνωρίζετε στην Ελλάδα με τις πλημμύρες που έχουμε όλοι ασχολούνται με αυτό το τεράστιο θέμα αλλά και με τις εκλογές.

Θα θέλαμε αν είναι δυνατόν να μας πληροφορήσετε για τα δρώμενα τουΣυνεδρίου και ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν τις ελληνικές λουτροπόλεις.

Ο σύλλογός μας εδώ και δεκαοκτώ χρόνια κάνουμε μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού στην Ελλάδα με  την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών λουτροπόλεων, οι οποίες είναι πάρα πολλά χρόνια μπροστά σε σχέση με τις δικές μας.

Στην Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, έχουμε 130 ιαματικές πηγές που οι φάκελοι βρίσκονται στο Υπουργείο Τουρισμού από αυτές έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα οι 90 με τις θεραπευτικές ενδείξεις και αντενδείξεις.

Ένας από τους στόχους του συλλόγου μας είναι οι λουτροπόλεις να «περάσουν» στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά μέχρι στιγμής δεν τα καταφέραμε με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις.

Εδώ και λίγα χρόνια οι δήμοι αναγκάζονται να τα παραχωρούν τη χρήση των λουτροπόλεων σε ιδιώτες επενδυτές. Με τους  ιδιώτες επενδυτές πολλές φορές έχουμε προβλήματα σχετικά με τις επενδύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως επίσης έχουμε πρόβλημα και με τον κρατικό μηχανισμό ο οποίος καθυστερεί στις διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Θα θέλαμε με αυτό το απλό κείμενο αν είναι δυνατόν να διαβαστεί στο συνέδριο και να ευχηθούμε σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, δημάρχους, επιστήμονες κλπ που θα είναι παρόντες να καταλήξουν σε συμπεράσματα για το καλό του ευρωπαϊκού θεραπευτικού τουρισμού που αφορά στην υγεία του ευρωπαϊκού πληθυσμού και στην ανάπτυξη κυρίως μη αστικών περιοχών.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε παρόντες στο επόμενο συνέδριο αυτού του ιστορικού ευρωπαϊκού συνδέσμου, στον οποίο ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Ανέστης Αναστασιάδης αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη όταν διετέλεσε πρόεδρος του συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων ιαματικών πηγών Ελλάδος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο συνέδριο του karlo-vivari

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου      Ο Γενικός Γραμματέας

       πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης.              Μάκης Κιφοκέρης

============================================
Υ.Γ. Από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου το Karlovy Vary θα είναι το hot spot της βιομηχανίας Health & Spa
Η European Spas Association προσκαλεί τους επαγγελματίες του σπα και της υγείας να συμμετάσχουν στο 27ο Ετήσιο Συνέδριο. Το Συνέδριο θα διοργανωθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την πόλη του Κάρλοβυ Βάρι με το δικό της Ινστιτούτο Βαλνεολογίας και Επιστημονικών Σπουδών, τον Τσεχικό Τουρισμό και την Τσεχική Ένωση Spa.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας για το έτος 2023-2024
Επόμενο άρθροΠροσωρινή αναπλήρωση της θέσης της Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών στη Βέροια, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης