Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, με σύνθημα: «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου»

??
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Για έκτη χρονιά, εναρμονίζονται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 και θα εορταστούν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στόχος της δράσης, με τίτλο «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, είναι η ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Έτσι, με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, προτείνει στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου να οργανωθούν αθλητικές δράσεις, που θα περιλαμβάνουν αερόβιες κινητικές δραστηριότητες ή/και ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα- αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι οι παραπάνω δραστηριότητες θα γίνουν εντός σχολικού ωραρίου, χωρίς να κλείσουν τα σχολεία την ημέρα της 27ης Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ