Παιχνίδια πολιτικά με τα λεφτά της βιολογικής κτηνοτροφίας κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι

Για πολιτικά παιχνίδια κάνουν λόγο οι κτηνοτρόφοι κυρίως της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδος μετά την αύξηση κατά 15 εκατομμύρια ευρώ των κονδυλίων στην Κρήτη, από τα κονδύλια συνολικού ύψους 219 εκατομμυρίων ευρώ της βιολογικής κτηνοτροφίας που προβλέφθηκαν για την πενταετία 2018-2022.

Με τους οριστικούς πίνακες να έχουν πλέον αναρτηθεί και δεδομένου ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ λήγουν την Παρασκευή 15 Ιουνίου τα περιθώρια για μία καινούργια υπερδέσμευση ποσού ώστε να μπορέσει η Θεσσαλία να εκταμιεύσει άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν στενέψει ασφυκτικά. Κύκλοι των κτηνοτρόφων μας τόνισαν  ότι κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλία με τον ίδιο αριθμό μορίων που είχαν και οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας.

Δεν μπορείς να δημιουργείς συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού  και μία έλλειψη ισονομίας και ισοπολιτείας τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά την ανακοίνωση για την ανακατανομή των πόρων. Όσοι είδαν το όνομά τους μέσα στους δικαιούχους πρέπει εντός 15 ημερών  να προβούν στην υπογραφή σύμβασης με Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου και εντός τριμήνου με σύμβουλο που θα τους βοηθήσει στην τήρηση των δεσμεύσεών τους.

emvolos.gr με πληροφορίες από την εφημερίδα Agrenda