Παρελθόν και η 13η αγωνιστική του πολύ ενδιαφέροντος πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ, η οποία μόνο γρουσούζικη δεν αποδείχθηκε για τον πρωτοπόρο Εύαθλο Πολυκάστρου, που στη regular season ξεφεύγοντας 4 βαθμούς από τους διώκτες του δείχνει ανίκητος.
Στο επόμενο γκρουπ δυναμικότητας αρκετές ομάδες σχεδόν ισοδύναμες, δίνουν τη δική τους μάχη για μία θέση στην 4άδα των play off: ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, ΑΟΚ Βέροιας, ΑΟΚ Αιγινιακός, Ζαφειράκης Νάουσας και τέλος ο πολύπειρος ΦΟ Αριδαίας, δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στις μεταξύ τους «μάχες» για τη διάκριση. Παλεύουν δηλαδή 5 ομάδες για τις 3 προνομιούχες θέσεις, δημιουργώντας στον φίλαθλο κόσμο έναν ενδιαφέρον συνωστισμό.
Τέλος, προχωρώντας στα χαμηλά της βαθμολογίας το σκληρό αγώνα της επιβίωσης θα δώσει απ’ ότι φαίνεται η εξάδα: ΓΑΣ Βαφύρας, Κεραυνός Άσπρου, Σκυδραϊκός, Κρύα Βρύση, Βατανιακός και τέλος ο Αετός Κιλκίς θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι δεν είναι οι ..μελλοθάνατοι !!
Σας παρουσιάζουμε μια φυσική συνταγή για την απόφραξη των αρτηριών σας, την τόνωση της καρδιάς σας και σημαντική βελτίωση του κυκλοφορικού σας.
Φυτά πιπεριών τουρκάκι, γίνονται και σε γλάστρα.
Βασικά υλικά αυτής της συνταγής είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και οι καυτερές πιπεριές «τουρκάκι». Οι μικρές καυτερές πιπεριές «τουρκάκι» περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη που δίνει και την αίσθηση του καψίματος.
Γράφει η Φωτεινή Κασσαβέτη
Τονώνει την καρδιά
Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό συστατικό που υπάρχει στις κόκκινες πιπεριές τσίλι. Πρόκειται για την ουσία στην οποία οφείλεται η καυτερή τους γεύση και εδώ και μερικά χρόνια έχει τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων, καθώς φαίνεται να έχει διάφορες θετικές δράσεις στον οργανισμό. Μάλιστα η δράση της καψαϊκίνης στο ενεργειακό ισοζύγιο και στη διαχείριση βάρους είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα και μελετημένα πεδία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καψαϊκίνη προάγει το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο που απαιτείται ώστε να υπάρξει απώλεια βάρους.
Πιπεράκια τουρκάκι
ΥΛΙΚΑ
1 ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 0,75 ΛΙΤΡΟΥ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙΟΥ.
2 ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 8 – 10 ΠΙΠΕΡΑΚΙΑ ΚΑΥΤΕΡΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ)
Μπουκάλι κρασιού 750ml
4 ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ.
5 ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
6 ΛΙΓΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ (ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΣΜΟΥ).
1.δενδρολίβανο- 2. βασιλικός.- 3. δυόσμος.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1 1. Γεμίζουμε το γυάλινο μπουκάλι με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
2 2. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα 8 – 10 καυτερά πιπεράκια (τουρκάκια) και τα κόβουμε εγκάρσια στη μέση από επάνω μέχρι κάτω σχηματίζοντας το σημείο του σταυρού.
3 3.Ρίχνουμε τα κομμένα πιπεράκια μαζί με τον βασιλικό, τον δυόσμο και το δενδρολίβανο μέσα στο μπουκάλι με το ελαιόλαδο.
4 4.Κλείνουμε το μπουκάλι και το τοποθετούμε σε μέρος σκιερό. Κάθε μέρα το ανακατεύουμε κυκλικά. Σε δέκα με δώδεκα μέρες είναι έτοιμο για χρήση.
Σύμφωνα με τις λευκές γραμμές κόβουμε τα πιπεράκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
Ένα κουτάλι της σούπας νηστικός το πρωί. Και ένα κουτάλι του γλυκού πριν κοιμηθούμε.
ΧΡΗΣΗ
Τονώνει τους καρδιακούς μυς και αποφράσει (ξεβουλώνει) τις αρτηρίες και βελτιώνει το κυκλοφορικό.
Σημ.: Δεν υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή του ιατρού σας.
Την άμεση απόσυρση από την αγορά συγκεκριμένων παρτίδων νοθευμένων και μη κανονικών ελαιόλαδων επέβαλε ο ΕΦΕΤ (ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), ενώ παράλληλα ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις εξής ενδείξεις :
Α) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΛΑΚΩΝΙΑ
Β) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
Γ) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Όμως, από την εξέτασή τους, προέκυψε ότι είναι ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΞΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΛΙΠΑΡΗ ΥΛΗ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα :
Α) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΠΕ, 5ο χλμ. ΓΥΘΕΙΟΥ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ».
Β) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-4-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝ/ ΝΟΣ, ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».
Γ) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ», σε συσκευασία του 1 L και ημερομηνία λήξης 30-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΕ, 20o ΣΠΑΡΤΗΣ – ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ».
Τα ανωτέρω σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρίες «ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ», με έδρα το 4ο χλμ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και «ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», με έδρα το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ, οδός Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16, ενώ διατίθεντο από την εταιρία «ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», με έδρα τις ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΙΛΚΙΣ.
Το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της εκλογικής χρηματοδότησης διανέμει άλλα 2.227.303 ευρώ στα δικαιούχα κόμματα, με βάση το ποσοστό 50% + 10%. Επισημαίνεται εδώ ότι στις 13 Ιανουαρίου είχαν διανεμηθεί 4.036.000 ευρώ.
Με μια μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το 2015 για την παιδική ομάδα του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατάφερε να προκριθεί στις 3 καλύτερες ομάδες τη κεντρικής Μακεδονίας και να διεκδικήσει και φέτος την πρόκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με ρεκόρ νικών 13-1 τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Τελευταία νίκη του ΓΑΣ ήταν στην Κρύα Βρύση με το ευρύ 60-22 κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειές του στην πρώτη φάση. Οι παίχτες του παιδικού του ΓΑΣ αφιερώνουν την νίκη και την πρόκριση στον προπονητή τους Γιάννη Γκιζάρη που απουσίαζε από τις τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας λόγω τραυματισμού.
Βρισκόμαστε , στην δυσάρεστη θέση σήμερα , να σας ενημερώνουμε για το τελευταίο στάδιο ενός παιχνιδιού που ξεκίνησ…ε με τις επιλογές του μνημονίου , και όσων στηρίζουν αυτό με στόχο τον τερματισμό της τευτλοκαλλιέργιας και της παραγωγής ζάχαρης στην Ελλάδα.
Ο χαρακτήρας της εταιρείας και η συμβολή της στο εθνικό συμφέρον, δεν αναδείχθηκε πότε από την λειτουργία της .
Η απαξίωση της εταιρείας ξεκινά:
Με την απόσυρση ποσοστώσεων ζάχαρης, κλείσιμο δυο εργοστασίων, αναστολή λειτουργίας δυο εργοστασίων, υποθήκευση οικοπέδων, κτηρίων, μηχανολογικού εξοπλισμού, μείωση εισοδημάτων τευτλοπαραγωγών, ΟΛΑ στο βωμό της ύφεσης και της λιτότητας , στις επιλογές του μνημονίου, χωρίς να πειραχτούν ποτέ τα συμφέροντα των Τραπεζών [σήμερα ΠΕΙΡΑΙΩΣ].
Ας μας εξηγήσει κάποιος πολιτικός, το μονόδρομο της εξόδου της Ελλάδας από την οικονομική κρίση χρησιμοποιώντας την ΑΝΑΠΤΥΞΗ που τρέχει και έρχεται, και πως παντρεύεται αυτή με τις εκατοντάδες χιλιάδες, ανέργων, τώρα και με το κλείσιμο μιας αγροτικής βιομηχανικής μονάδας του πρωτογενούς τομέα.
Σήμερα το Δ.Σ. , της Ε.Β.Ζ. , με τους γνωστούς τρόπους του παρελθόντος, διοχετεύοντας ψευδής ειδήσεις στον τύπο, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, εν όψη εκλογών και το οργανωμένο τόσο καιρό κλείσιμο της Ε.Β.Ζ. , προσπαθείτε να περάσει κρυφά και σιωπηρά .
Οι αγρότες τευτλοκαλλιεργητές, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για την παράγωγη σε τεύτλα του 2014 που έχουν παραδώσει στην βιομηχανία, με τις Τράπεζες να τους κυνηγούν χωρίς λύσεις, χωρίς προοπτική για το αύριο .
Από την Θεσσαλία, έως τον Έβρο, χιλιάδες επαγγελματίες , αγρότες , εργαζόμενοι, που ζουν και αναπνέουν γύρω από τα εργοστάσια της Βιομηχανίας, τώρα μένουν χωρίς οξυγόνο.
“Σίγουρος θάνατος” .
Η Διοίκηση κρύβεται, με σαφείς εντολές από την κυβέρνηση αρνούμενη να αποφασίσει για οτιδήποτε.
Επιχειρησιακό πλάνο ; προγραμματισμός ; άγνωστες λέξεις. Σπασμωδικές κινήσεις μόνο για μην αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει .
Υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης για το κλείσιμο την Ε.Β.Ζ. η Διοίκηση πήγε να δεσμεύσει , για τα συμφέροντα της τράπεζας Πειραιώς και τις τελευταίες ποσότητες ζάχαρης [50.000 τον.], καταλύοντας έτσι κάθε κύκλο εργασιών της βιομηχανίας , βάζοντας οριστικά την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ .
Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους τευτλοκαλλιεργητές , δεν θα αφήσουν το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο , που απέμεινε να γίνει θυσία , στην εσκεμμένη ανικανότητα τους .
Θα διαφυλάξουμε το αύριο της εταιρείας , στηρίζοντας την τευτλοκαλλιέργεια, απαιτώντας την άμεση αναγγελία της, για το 2015.
Ζητούμε την άμεση δέσμευση και το ΒΕΤΟ των Αρχηγών των κομμάτων , για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα .
Ας είναι Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης , η εταιρεία από όπου θα ξεκινήσει η πραγματική ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ .
Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας σας κάνει γνωστό ότι τη Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 5:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση κοπής πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας, στο κτίριο του ΚΑΠΗ Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας (πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού).
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού
Συνταγή της Νατάσας Χατζηαρβανίτη, από την Σμυρνιά προγιαγιά της
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά από μοσχάρι «περασμένο» δύο φορές
200 γρ. κιμά χοιρινό «περασμένο» δύο φορές
8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στο γουδί
2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα, βρεμένο με νερό
1 αυγό
1 ποτηράκι κρασί Ροδίτη
2 κ. σ. κύμινο φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες τριμμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια κομμένα
1 ποτήρι κρασί Ροδίτη
1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φύλλο δάφνης
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βρέχουμε τα χέρια μας με το κρασί και σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
Πιέζουμε στις παλάμες μας το ψωμί για να φύγει το νερό και το ζυμώνουμε με τον κιμά.
Προσθέτουμε το αυγό και το ελαιόλαδο και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τέλος βάζουμε το κρασί.
Το ζύμωμα θέλει μαεστρία αφού τα δάχτυλα πρέπει να μπουν βαθιά στην ζύμη αρκετές φορές και να γυρίσουμε και να ξαναγυρίσουμε τον κιμά.
Αυτό μαζί με την ποιότητα των υλικών μας είναι το μυστικό για τα περίφημα σουτζουκάκια της Σμύρνης. Πρέπει η ζύμη να πάρει αέρα, να ζυμωθεί και με το κρασί για να γίνει ελαφριά και μυρωδάτη.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν πια δεν κολλά στα δάχτυλά μας.
Οι γιαγιάδες μου έκαναν το σήμα του σταυρού στην ζύμη και έλεγαν το «Πάτερ Ημών» για να διώξουν το κακό και να πετύχει το φαγητό που έφτιαχναν με αγάπη και υπομονή.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας για να πετύχουμε το οβάλ σχήμα τους.
Σε βαθύ τηγάνι και σε καυτό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 8-10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το σκόρδο και «σβήνουμε» με κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και την δάφνη.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας για 10 -15 λεπτά.
Προσθέτουμε την σάλτσα στα σουτζουκάκια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε τα σουτζουκάκια να κρυώσουν λίγο και τα απολαμβάνουμε με πιλάφι πασπαλισμένο με τυρί και δυο σταγόνες σάλτσα.
Tips
Οι μικρασιάτισες απολάμβαναν τα σουτζουκάκια την επόμενη μέρα «κρυμμένα» σε πήλινο γιουβετσάκι.
Μεγάλη νίκη με 1-0 της ΑΕ Αλεξάνδρειας στο Σταυρό επί της τοπικής ομάδας και «πάτημα» κορυφής από την ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη. Με γκολ του Ζερδαλή στις αρχές της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν έστω και δύσκολα από τη δύσκολη έδρα του Σταυρού και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην κατηγορία.
Ο “αρχιτέκτονας¨ της ΑΕ Αλεξάνδρειας, Κυριάκος Καρασαββίδης
Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή της ΑΕ Αλεξάνδρειας, εξέδωσε σήμερα η διοίκηση των «πρασίνων». Αναλυτικά :
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Διοίκηση της ομάδας της ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ για την άψογη φιλοξενία που έτυχαν τα μέλη της Διοίκησης, το τεχνικό επιτελείο, και η ποδοσφαιρική ομάδα στο μεταξύ μας αγώνα που διεξήχθη στις 18/01/2015. Θέλουμε να ευχηθούμε καλή συνεχεία στην προσπάθεια της ομάδας και πάνω από όλα υγεία στους παίκτες σας»
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.