Αγιασμός έγινε σήμερα στο γήπεδο της Δόξας Λιανοβεργίου για την καινούργια ποδοσφαιρική σεζόν.
Δείτε τις πρώτες εικόνες.
Θα ακολουθήσει πλήρες ρεπορτάζ σε λίγο…
Στην ημερίδα θα συμμετέχει και η ακαδημία «Πήγασος Ημαθίας» από τη Βέροια.
Μετά το πέρας των αγώνων θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση για ένα tablet, αλλά και άλλων δώρων προσφορά των χορηγών του συλλόγου Vodafone Αλεξάνδρειας και Admiral. Στην κλήρωση συμμετέχουν όλοι οι αθλητές που μετείχαν στα θερινά προγράμματα κολύμβησης και waterpolo.
Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παραβατικότητας συνελήφθησαν χθες (31-07-2016) τα ξημερώματα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 4 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 37χρονος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε από κοινού με έναν 56χρονο υπήκοο Αλβανίας 2 έτερους υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 28 και 32 ετών, με σκοπό να διευκολύνουν την είσοδο των τελευταίων στην ελληνική επικράτεια έναντι χρηματικού αντιτίμου. Σημειώνεται ότι οι 3 αλλοδαποί δεν διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στην χώρα. Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, χρηματικό ποσό και 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου.
Συλλήψεις για κλοπές
Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (31-07-2016) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ελαιώνα ιδιοκτησίας του 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους άνω των 2 μέτρων, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Από τη διοίκηση του Εθνικού Κλειδίου ανακοινώνεται η ποδοσφαιρική κοινωνική διοργάνωση του τουρνουά «Θεόδωρος Περηφανόπουλος». Το πολύ επιτυχημένο ήδη από πέρσι τουρνουά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Κλειδίου.
Θα τιμηθεί η μνήμη του Θοδωρή Περηφανόπουλου, ενός παίκτη-σύμβολο για την ομάδα του Εθνικού. Λεπτομέρειες για τις ομάδες που θα συμμετέχουν καθώς και τις λεπτομέρειες τέλεσης του θεσμού πλέον αυτού, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.


The first tree of pistachio ‘came’ in Aegina from Syria in early 1900 by doctor N.Peroglou, who kept its cultivation secret. But as always, nothing stays secret… The secret was spread and its cultivation spread … The microclimate and soil composition contributed to the production of a prime fruit, resulting in monoculture throughout the island.
Our trip to the roads of pistachio brought us to the island of artists, since many chose the island for their permanent residence. My favorite Nikos Kazantzakis, stayed for 20 years in the house of the rock with the big blue windows and huge caper bushes which he loved. The endless blue inspired him. A few meters further the famous sculptor Kapralos, flourished. His sculpture of “Mother” is in front of his house – museum that you can visit.
Summer is dedicated to my favorite artist Yiannis Moralis for whom the island was a source of inspiration and a place for the gathering of creative artists.
The gastronomy and culture of Aegina “meet” on 16-18 of September, in the Pistachio Festival. The editorial team of Emvolos however, is invited, so you will get the correspondence.
Few more information about the island, where pilgrims from all over Greece come reverently to the Holy Monastery of Saint Nektarios.

Aegina is famous for its fish market and its katsoules, a unique seafood delicacy… The beautiful fish that loves the calm and clear waters with sandy bottom. The taste resembles that of Sole but is even better … fried them with butter and “deglazed” with sparkling wine …a poem.
Second stop for ouzo with seafood, next to the fish market, the hot gastronomic spot of Aegina, the tavern “Agora” of Geladakis.
Third stop for pistachio and its sweet sins … in all versions at the “Mourtzi” … The pistachio nougat is delicious like the small pistachio sweets.. Nektaria excels in confectionery and Panagiotis is a known pistachio cultivator. The second generation continues the worthy endeavor.
Fourth stop on the “passing road” of the harbor, classic in unique Aeakio for its dreamy profiterole, sprinkled with pistachio and fine chocolate.
Ingredients
700 gr. kantaifi filo
200 gr. butter
For the filling
500 gr. pistachio in pieces
1 tbsp lemon zest without wax
1 pinch mastiha powder
For the syrup
1 liter of water
1200 gr. granulated sugar
200 gr. thyme honey
1 lemon slice
For finishing
100 gr. grated pistachio
In a bowl, pour the ingredients for the stuffing and mix well.
Spread on our bench the kantaifi sheets (fila) and separate with our fingers until they get untangled.
Cut with a knife and split in two.
In a frying pan, heat gently the butter until it is thick.
Brush with butter a baking dish and place the kantaifi sheets. To be covered with butter, pour the remaining butter.
Divide the sheets into 6 strips and press well.
Divide the stuffing into 6 parts and put them in the center.
Wrap our kantaifi in a roll.
Put the pan in a well preheated oven at 180 °C and bake until golden brown for 45-50 minutes.
Prepare the syrup by putting in a saucepan all the ingredients and boil for 3 minutes until it thickens.
Allow for the temperature to become moderate for 10 minutes.
Remove the kantaifi from the oven and as it is warm we pour the syrup.
Allow to cool and sprinkle with pistachios and serve.
Ice cream pistachio is great to be served with as well as the kaimaki ice cream.