Αρχική Blog Σελίδα 15428

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι πίνακες διαιτητών και βοηθών για την σεζόν 2017-18.

Από από την κεντρική Επιτροπή διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώθηκαν οι πίνακες διαιτητών βοηθών διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Από το νομό Ημαθίας ο Καραντώνης Δημήτριος βρίσκεται στους πίνακες των διαιτητών ενώ ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος στους πίνακες των βοηθών διαιτητών. Εκτός πινάκων ο Στέφανος Παρασίου. Εκκρεμούν τα αγωνιστικά τεστ.

Δείτε τους πίνακες.

διαιτδιαιτ β1διαιτ β2ΕΠΟ

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας: Προετοιμασία Γυναικείας Ομάδας

Από τον Αγροτικό Αστέρα γνωρίζεται ότι η πρώτη συνάντηση και έναρξη της προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας προγραμματίστηκε την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Καλούνται οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας να δώσουν το παρών στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας στις 18:00.

Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Αλεξάνδρειας – Απέκτησε τον ταλαντούχο τερματοφύλακα Κώστα Συριτούδη

Η διοίκηση της Αλεξάνδρειας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του  ταλαντούχου τερματοφύλακα Κώστα Συριτούδη.

Την περσινή χρονιά ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα με την ομάδα της AO Καβάλας.

Του ευχόμαστε να έχει μια καλή και επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά στη νέα του ομάδα χωρίς τραυματισμούς.

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση ελληνικού κρόκου Κοζάνης στην Κίνα όχι ως μπαχαρικού, αλλά ως φαρμάκου

Μόλις τρεις μήνες μακριά φαίνεται ότι βρίσκεται, πλέον, η αίσια έκβαση της προσπάθειας που καταβάλλουν εντατικά την τελευταία διετία οι κροκοπαραγωγοί Κοζάνης, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να λάβουν την ειδική άδεια για εισαγωγή του “χρυσού” μπαχαρικού, ως φαρμάκου, στη μακρινή και αχανή αγορά της Κίνας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκος Πατσιούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «στις 25/8 θα στείλουμε στο αρμόδιο υπουργείο της Κίνας τον φάκελο  με τα έγγραφα που απαιτούνται και εκτιμώ ότι εντός του επόμενου τριμήνου θα πάρουμε την ειδική άδεια για εισαγωγή του κρόκου ως φαρμάκου στην μακρινή αγορά».

Με την πραγματοποίηση της εξέλιξης αυτής, «το “χρυσάφι” της ελληνικής γης θα “φωτίσει” τα ράφια των κινεζικών φαρμακείων, αποδίδοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη τόσο στην τσέπη των παραγωγών, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα» σημείωσε.

Υπογραμμίζοντας ότι εξακολουθεί με αμείωτη ένταση να ενημερώνει τους παραγωγούς στην Κοζάνη για τις κινήσεις, που γίνονται μέσω του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, ο κ. Πατσιούρας επανέλαβε ότι συνεχίζει να παροτρύνει τον κόσμο στην περιοχή να ξεκινήσει την κροκοκαλλιέργεια ή ακόμη και να τη μεγεθύνει, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίσουν ένα καλό οικογενειακό εισόδημα.

Η παραδοσιακή καλλιέργεια του κρόκου στην Κοζάνη, πάντως, συνεχίζει να αποτελεί «μαγνήτη» για τους νέους παραγωγούς, αλλά και για άλλους σπουδαγμένους νέους, οι οποίοι ελλείψει θέσεων εργασίας στο αντικείμενό τους ή χαμηλών αποδοχών, βλέπουν στην καλλιέργειά του προϊόντος αυτού ως μια προσοδοφόρα επαγγελματική επιλογή.

Όπως εξήγησε ο κ. Πατσιούρας, «με την ανεργία στην Κοζάνη και τη δυτική Μακεδονία γενικότερα να καλπάζει, επιστήμονες γύρισαν στα χωράφια, αποδεικνύοντας ότι στην Ελλάδα της κρίσης, αν κάποιος επιθυμεί να είναι παραγωγικός, τότε σίγουρα θα βρει διέξοδο».

Τονίζοντας ότι Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, εξακολουθούν να αποτελούν τις μοναδικές χώρες στην Ευρώπη, όπου καλλιεργείται κρόκος, ο κ. Πατσιούρας σημείωσε ότι προκειμένου οι κροκοπαραγωγοί στη χώρα μας να συνεχίσουν να «μνημονεύονται διεθνώς για το άριστης ποιότητας προϊόν που παράγουν», θα πρέπει να επιτευχθεί περαιτέρω συσπείρωση του κλάδου γύρω από το συνεταιρίζεσθαι.

Οι συνεταιρισμοί, κατά τον κ. Πατσιούρα, ενδυναμώνουν τους Έλληνες κροκοπαραγωγούς έναντι των ανταγωνιστών τους και για αυτό τυχόν αποδυνάμωσή τους «θα οδηγήσει σε διάλυση του συστήματος». Διευκρίνισε ότι με την ομαδική δουλειά που γίνεται μέσω των συνεταιρισμών «ανοίγει ο δρόμος και για τις νέες γενιές». Στο πλαίσιο αυτό και με το φαινόμενο του παραεμπορίου να «κρατεί καλά», με αποτέλεσμα και τη σημαντική απώλεια εσόδων για το κράτος λόγω διαφυγόντων φόρων, ο κ. Πατσιούρας επισήμανε ότι στη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα θέσει επί τάπητος το ζήτημα της διαγραφής όποιου παραγωγού εντοπιστεί  «να πολεμάει τα συμφέροντα του συνεταιρισμού και να κινείται εκτός του ομαδικού πλαισίου που έχουμε θέσει».

Η κροκοκαλλιέργεια σε αριθμούς

Σε 6.000 ανέρχονται σήμερα τα στρέμματα -με τα 1000 να είναι βιολογικής καλλιέργειας- στα οποία καλλιεργείται κρόκος (1.000 οικογένειες), ενώ η φετινή παραγωγή, σύμφωνα με τον κ.Πατσιούρα, ανέρχεται σε τέσσερις τόνους και το 50% αυτής έχει ήδη διοχετευθεί στην αγορά, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

«Το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο 50% είναι και αυτό κλεισμένο μέσω παραγγελιών, αλλά πάντα φροντίζουμε να κρατάμε μικρή ποσότητα, προκειμένου να στείλουμε ως δείγμα στις νέες αγορές που πολεμάμε να εισέλθουμε, αυτές των Αμερικής και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» είπε.

Σημειώνεται ότι το κιλό κρόκου πωλείται από 1.350 έως και 1.500 ευρώ. Ένα στρέμμα αποδίδει από 700 γραμμάρια ως και ένα κιλό. Η καλλιέργεια του κρόκου απαιτεί ακραίες κλιματικές συνθήκες. Χρειάζεται ξηρό και θερμό καιρό το καλοκαίρι και κρύο το χειμώνα. Η γη, στην οποία θα καλλιεργηθεί, θα πρέπει να είναι ξηρή, ασβεστώδης, επίπεδη και χωρίς δένδρα. Το έδαφος πρέπει να είναι καλά στραγγιζόμενο, ώστε να απομακρύνεται το νερό και να αποφεύγονται έτσι πιθανές προσβολές μυκήτων στους βολβούς που θα έχουν ως αποτέλεσμα το σάπισμά τους. Η σπορά γίνεται τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο και η διαδικασία αφορά την τοποθέτηση των βολβών σε αυλάκια βάθους 20 εκατοστών και σε απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ τους.

Η συγκομιδή γίνεται στο διάστημα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Το λουλούδι του φυτού ανοίγει την αυγή και πρέπει να μείνει κατά το δυνατόν λιγότερο πάνω στο φυτό, διότι μαραίνεται γρήγορα και τα στίγματα χάνουν το χρώμα και το άρωμα τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συγκομιδή γίνεται από το ξημέρωμα έως τις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσιούρα, υπολογίζεται ότι χρειάζονται 85.000 λουλούδια για να συγκεντρωθεί ένα κιλό από φρέσκα στίγματα κρόκου. Μετά το τέλος της συγκομιδής, τα στίγματα πρέπει να αποξηρανθούν για να μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο φρέσκος κρόκος χάνει περίπου τα 4/5 του αρχικού του βάρους και αποκτά το χαρακτηριστικό του κόκκινο χρώμα. Από ένα κιλό φρέσκα στίγματα κρόκου το τελικό προϊόν είναι 200 γραμμάρια αποξηραμένων στιγμάτων. Τα αποξηραμένα στίγματα, για να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά τους, πρέπει να αποθηκευτούν και να προστατευθούν από την υγρασία, το ηλιακό φως και τη θερμότητα.

Μυθολογία, ιστορία και παράδοση γύρω από τον κρόκο

Ο Κρόκος σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν φίλος του θεού Ερμή. Παίζοντας με το θεό δισκοβολία, ο νέος τραυματίστηκε θανάσιμα. Από το αίμα του φύτρωσε ένα μικροσκοπικό λουλούδι με λαμπερούς στήμονες. Σύμφωνα με τη μυθολογία, επίσης, όταν οι θεοί Δίας και Ήρα έκαναν έρωτα, η γη γέμιζε με ανθισμένους κρόκους.

Προϊστορικά σπήλαια στο Ιράκ είναι διακοσμημένα με έργα ζωγραφικής ηλικίας 50.000 ετών που φτιάχτηκαν με χρωστικές από κρόκο.

Στην αρχαία Κρήτη, το φυτό κρόκος καλλιεργείτο από τους Μινωίτες σε ειδικά «ζαφοροκήπια» για τα χρυσόχρωμα στίγματα του υπέρου του, τα οποία και χρησιμοποιούσαν στη βαφική τέχνη αλλά και στη μαγειρική. Πατρίδα, όμως, του κρόκου θεωρείται η αρχαία Μεσοποταμία.

Αναφορές χρήσης του φυτού αυτού βρίσκονται στην Μικρά Ασία, καθώς και στην Αρχαία Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιείτο από την βασίλισσα Κλεοπάτρα και από Φαραώ ως αρωματική και σαγηνευτική ουσία. Οι Άραβες χρησιμοποιούσαν τον κρόκο ως αναισθητικό και είναι αυτοί που το εισήγαγαν στην Ισπανία τον δέκατο αιώνα.

Ο Στράβωνας και ο Διοσκουρίδης αναφέρουν τις φαρμακευτικές, καρυκευτικές και βαφικές ιδιότητές του, ενώ ο Θεόφραστος κάνει λόγο για το «κρόκινο μύρον», το οποίο λαμβάνεται από το φυτό. Ο Διοσκουρίδης επίσης, τον συνιστούσε για παθήσεις τη μήτρας, ενώ ο Γαληνός, για τους πόνους των ματιών. Η ουσία αυτή είχε τεράστια οικονομική σημασία ήδη από το 1600 π.Χ.

Τα άνθη του κρόκου, τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στη Ρώμη, στόλιζαν τις δημόσιες αίθουσες, τα λουτρά και τα θέατρα. Στην Ευρώπη το φυτό καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά από τους Μαυριτανούς στην Ισπανία, από όπου και εξάγονταν τεράστιες ποσότητες στην Περσία, τη Μικρά Ασία και την Κίνα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες ελπίδες για το διαβήτη τύπου 1 από πειραματική ανοσοθεραπεία και τα πρώτα εμφυτεύματα βλαστοκυττάρων

Δύο νέες πειραματικές θεραπείες δημιουργούν ελπίδες για μελλοντικά νέα «όπλα» στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 («παιδικού»).

Από τη μία, αποδείχθηκε ασφαλής και πολλά υποσχόμενη η πρώτη κλινική δοκιμή μιας πρωτοποριακής ανοσοθεραπείας, η οποία «επανεκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να επιβραδύνει την την εξέλιξη του διαβήτη τύπου 1. Η δοκιμή έγινε στη Βρετανία σε μικρό αριθμό ασθενών, οι οποίοι δεν εμφάνισαν κάποια παρενέργεια.

Από την άλλη, η αμερικανική εταιρεία Viacyte ανακοίνωσε ότι δύο ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 είναι οι πρώτοι που δέχθηκαν εμφυτεύματα από εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Το εμφύτευμα, με την ονομασία PEC-Direct, που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας, εισάγεται κάτω από το δέρμα στο μπράτσο.

Στόχος είναι όταν αυξάνεται το σάκχαρο του αίματος, τα κύτταρα των εμφυτευμάτων να αντικαθιστούν τα κατεστραμμένα κύτταρα του παγκρέατος και να απελευθερώνουν την ορμόνη ινσουλίνη, ώστε να αποκαθιστούν τα φυσιολογικά επίπεδα του σακχάρου.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση πάθηση, η οποία προκαλείται από την καταστροφή των β-κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η ρύθμιση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η ανοσοθεραπεία που δοκιμάσθηκε σε 27 άτομα, έδειξε σημάδια επιβράδυνσης της νόσου, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσει δοκιμή σε περισσότερους ασθενείς. Αν αποδειχθεί επιτυχής, ίσως μια μέρα οι διαβητικοί απαλλαχθούν από το βάρος των ενέσεων ινσουλίνης – κάτι που ισχύει και για τη θεραπεία με τα εμφυτεύματα.

Προς το παρόν, πάντως, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα κατά πόσο η νέα ανοσοθεραπεία όντως μπορεί να «φρενάρει» το διαβήτη. Οι 27 ασθενείς, που είχαν διαγνωσθεί με διαβήτη τύπου 1 τις τελευταίες 100 μέρες, έκαναν τη θεραπεία (έγχυση ενός πεπτιδίου προ-ινσουλίνης που μετά μετατρέπεται σε κανονική ινσουλίνη) κάθε δύο ή τέσσερις εβδομάδες επί ένα εξάμηνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή κλινικής ανοσολογίας Μαρκ Πίκμαν του King’s College του Λονδίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “Science Translational Medicine”.

Όπως είπε ο Πίκμαν, «αν όλα πάνε καλά, σε πέντε έως δέκα χρόνια μπορούμε να έχουμε ένα νέο φάρμακο». Αυτό θα χορηγείται στα παιδιά που αρχίζουν να εμφανίζουν τη νόσο, καθώς και σε κάθε άνθρωπο με υψηλό γενετικό κίνδυνο για διαβήτη τύπου 1.

Ο διαβήτης τύπου 1 μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως πριν από την ηλικία των 40 ετών και ακόμη συχνότερα στην παιδική ηλικία. Περίπου το 10% των διαβητικών έχουν τον τύπο 1, ενώ οι υπόλοιποι έχουν διαβήτη τύπου 2, που συνήθως εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία και σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και την παχυσαρκία.

Περίπου 422 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν διαβήτη τύπου 1 και 2. Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζει συνεχή αύξηση στην Ευρώπη, με ρυθμό περίπου 4% ετησίως μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, για λόγους που δεν είναι σαφείς.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση: http://stm.sciencemag.org/content/9/402/eaaf7779

 

Παύλος Δρακόπουλος

 

Πώς μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις του παιδιού μου σχετικά με το σεξ και την σεξουαλικότητα;

Ένα συχνό ερώτημα που έχουν οι νέοι γονείς είναι «Πώς μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις του παιδιού μου σχετικά με το σεξ και την σεξουαλικότητα»; Ως γονέας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βομβαρδιστείτε με τέτοιες ερωτήσεις κάποια στιγμή. Αντί να τις αποφύγουμε, θα πρέπει να απαντήσουμε υπομονετικά σε αυτές, έτσι ώστε το παιδί να έχει τις σωστές πληροφορίες.

Γράφει στο efiveia.gr η Ψυχολόγος Φοίβη Σπέη

Είναι κοινώς αποδεκτό πως οι γονείς πρέπει να μιλάνε ανοιχτά με τα παιδιά τους για το σεξ, αλλά πολλοί γονείς δε γνωρίζουν πώς να προσεγγίσουν αυτό το θέμα ή συχνά αισθάνονται άβολα μιλώντας για τέτοια θέματα ταμπού με τα παιδιά τους. Είναι όμως σημαντικό να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το «καλό» και το «κακό» άγγιγμα,  καθώς και να ικανοποιήσουμε την περιέργεια τους για το σώμα τους, τις αλλαγές που βιώνουν, τη σεξουαλική οικειότητα κλπ.

Η ενημέρωση του παιδιού σας για το σεξ είναι μια σοβαρή ευθύνη. Είναι ευθύνη των γονέων να βοηθήσουν τα παιδιά να καταλάβουν και να τα ενθαρρύνουν να έχουν μια υγιή αντίληψη και προσέγγιση του σώματος τους, του σεξ και των σεξουαλικών σχέσεων.

Με το Διαδίκτυο ένα παιδί μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα με το άγγιγμα μερικών πλήκτρων. Ωστόσο, το παιδί σας δεν είναι ακόμη αρκετά ώριμο για να διαχωρίσει τις πληροφορίες αυτές σε καλές, κακές, χρήσιμες ή αδιάφορες. Πριν μιλήσετε στο παιδί σας, βεβαιωθείτε ότι παρέχετε τις κατάλληλες για την ηλικία του πληροφορίες. Με βάση την ηλικία τους, να τους εξηγήσετε τα πράγματα κατά τρόπο που να μπορούν να κατανοήσουν. Δεν είναι όλες οι πληροφορίες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Για παράδειγμα, τα μικρότερα παιδιά μπορεί να είναι περίεργα για το πώς ένα μωρό μπαίνει στην κοιλιά της μητέρας, αντί για την σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή.

Διαβάστε περισσότερα : http://efiveia.gr/pos-mporo-na-apantiso-stis-erotiseis-tou-paidiou-mou-sxetika-me-to-sex-kai-ti-sexoualikotita/

Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στους Νίκο Υποφάντη και Έλενα Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Ενημέρωση» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Συνέντευξη του Θανάση Θεοχαρόπουλου: «Ανανέωση για έναν νέο, ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα, που θα ανατρέψει τους συσχετισμούς, θα ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ από την 2η θέση και θα επιβάλλει εθνική συνεννόηση και πολιτική σταθερότητα» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στους Νίκο Υποφάντη και Έλενα Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Ενημέρωση» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο:

Η μειωμένη χειρωνακτική εργασία αδυνατίζει τον μυϊκό ιστό – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη Κατσάνη

Κυρίες μου η σύγχρονη ζωή μπορεί να είναι πιο εύκολη με τις ανέσεις που έχουμε αλλά μας κάνει πιο αδύναμες σε σχέση με τις γυναίκες που σήμερα έχουν την ηλικία της γιαγιάς μας.

Η μειωμένη χειρωνακτική εργασία αδυνατίζει τον μυικό ιστό3Είναι γεγονός πως γινόμαστε πιο μαλθακοί και αδύναμοι από τις προηγούμενες γενιές και αυτό οφείλεται στην έλειψη της σωματικής άσκησης αλλά όχι σαν γυμναστική αλλά σαν σωματική άσκηση και αντοχή μέσα από την εργασία μας.

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη Κατσάνη

Το σώμα της γυναίκας είναι χωρίς μυική δύναμη σήμερα ενώ η επαναλαμβανόμενη άσκηση μέσα από την εργασία έχει μειωθεί σε σχέση με την δεκαετία του ’80.

Από τότε μέχρι σήμερα η μυική μάζα της γυναίκας αλλά και του άντρα μειώνεται διαρκώς, σε αντίθεση ο όγκος μας  γίνεται πάχος και αυξάνεται ασταμάτητα κάνοντάς μας παχύσαρκους.

Η μέγιστη σωματική δύναμη ενός ανθρώπου είναι στα 20 χρόνια του έως τα 30 χρόνια του, και παραμένει ένα μεγάλο ποσοστό μόνο αν είναι δραστήριος ή/και γυμνάζεται συστηματικά.

Δυστυχώς οι νέοι δεν κάνουν χειρωνακτικές δουλειές και αν δεν εργάζονται ή δεν γυμνάζονται είναι καθισμένοι μπροστά στις σε υπολογιστές, ενώ η παχυσαρκία μαστίζει τα παιδιά τους έφηβους αλλά και ενήλικες.

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να είναι και να φαίνονται αδύνατες, και έτσι δεν τρώνε πολύ ούτε γυμνάζονται, για να μην αυξηθεί ο όγκος τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν μυική μάζα.

Ο σωματότυπου των ανθρώπων έχει γίνει μυικά αδύναμος, κυρίως ο γυναικείος  λέει και παρόλο που κάποιες είναι αδύνατες δεν διαθέτουν μυς για να στηρίξουν το σώμα τους και άλλες είναι υπέρβαρες που παρόλο που μοιάζουν δυνατές δεν διαθέτουν δυνατούς μεις αλλά λίπος.

Η μειωμένη χειρωνακτική εργασία αδυνατίζει τον μυικό ιστό12Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  να δημιουργούνται πολλά προβλήματα υγείας που στη μέση, ή αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.

Οι μελέτες που έρχονται να μας ενημερώσουν λένε πως μελέτες πως η σωματική δύναμη αποτελεί δείκτη μακροζωίας ιδιαίτερα αν είναι δυνατός στα νιάτα του.

Φυσικά μπορείτε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, αλλά και κάνοντας χειρωνακτικές εργασίες, ή περπάτημα.

Βάλτε στην διατροφή σας τις πρωτεΐνες, περίπου 60 γραμμάρια πρωτεϊνών υπάρχουν σε 200 γραμμάρια ψημένο στήθος κοτόπουλο ή σε μία μπριζόλα των 250 γραμμαρίων ή γιαούρτι.

Απορυθμίζεται η κοινωνία! – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Περισσότεροι από 950.000 φορολογούμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις της εφορίας.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους, πάνω από 110.000 πολίτες  δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους και είδαν την εφορία να βάζει «χέρι» στις καταθέσεις τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι τα τέλη του 2016 είχαν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 839.026 φορολογούμενους ενώ στα τέλη Ιουνίου  η εφορία είχε βάλει «χέρι» σε 951.114 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δηλαδή κάθε εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου πραγματοποιούνταν 954 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Το άσχημο είναι ότι οι οφειλέτες που δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ξεπερνούν τους 1,6 εκατομμύρια ενώ συνολικά 3,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν χρέη στην εφορία. Την ίδια στιγμή άμεσος είναι ο κίνδυνος να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα της εφορίας σε 671.000 φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος ύψους 339,4 εκατ. ευρώ.

Φοροτεχνικοί προτρέπουν τους πολίτες που δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές καθώς πλέον είναι εκτεθειμένοι στα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας. Το θέμα είναι ότι ρυθμίζονται τα χρέη και απορυθμίζεται η κοινωνία!

 

Με την δική μου ματιά – Από την Πηγή Περσιάδου

Πως γίνεται και δεν συμπίπτει ποτέ ο χρόνος απεξάρτησης από το συναίσθημα στο χωρισμό δύο ανθρώπων είτε συζύγων, είτε εραστών, είτε φίλων.

Τι φταίει άραγε και ο ένας απομακρύνεται πιο εύκολα, ενώ ο άλλος το παλεύει για πολύ καιρό ακόμη?

Φταίει ίσως η απόρριψη που δημιουργεί μιά μαζοχιστική εξάρτηση?

Φταίει το να θέλει να αποδείξει ο χαμένος ότι δεν άξιζε μια τέτοια συμπεριφορά?

Φταίνε οι αναμνήσεις που από τον έναν συντηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα?

Ότι και να φταίει, η ζωή με έμαθε ότι όταν κλείνει μία πόρτα, μιά άλλη θα ανοίξει σίγουρα, αρκεί να παρατηρούμε τα σημάδια.

Επίσης με έμαθε ότι τις περισσότερες φορές γίνεται για το καλό μας.

Ή για να προχωρήσουμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας κάτι μετέωρο ή για να μας προφυλάξει από κάτι που θα εξελισσόταν σε χειρότερο.

Μπορεί όμως να εξελιχθεί σε μετέπειτα εκτίμηση και αγάπη μεταξύ τους ή σε μιά πιθανή επανασύνδεση σε πολύ καλύτερες και στέρεες βάσεις.

Όλα έχουν την καταλληλότητά τους και τον λόγο που συμβαίνουν.

Όπως και νά ‘χει, η ζωή είναι πάντα μπροστά και μας περιμένει.

Παίρνουμε για άλλη μια φορά το μάθημά μας και συνεχίζουμε.

Άλλωστε ένα σπουδαίο ρητό λέει: ”Ποτέ δεν χάνω. Ή κερδίζω ή μαθαίνω”