Εύκολο πέρασμα της ΑΕΚ Καμποχωρίου από την έδρα του ΠΟ Ξεχασμένης με νίκη 5-0. Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι, δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες από τη φιλότιμη ομάδα της Ξεχασμένης.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος
Σειρά τώρα για τους κίτρινους έχει το ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής όπου υποδέχονται τον πρωτοπόρο Τρίλοφο, που σήμερα πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα του Τριποτάμου. Η νίκη για τους παίκτες του Μέρκου Καραλιόπουλου κρίνεται επιτακτική, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την υπόθεση της ανόδου.
Στο παιχνίδι της Ξεχασμένης σκόραραν για την ΑΕΚ Καμποχωρίου οι Βραδέλης στο 4′, Τόζογλου στο 26′ και 73′ και ο Πάτρικας στο 70′ και 77′. Το τελευταίο γκολ αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι πριν τη σέντρα του Γ. Μιχαλακάκη η μπάλα έχει περάσει άουτ. Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν αποβλήθηκε ο Κυριακόπουλος του ΠΟ Ξεχασμένης.
Με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος της Τράπεζας Αίματος Πλατέος, ο Σύλλογος
Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου
Καππαδοκών ο «Βαρασός» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος, την 2η Εθελοντική Αιμοδοσία.
Την πρωτοβουλία του Συλλόγου αγκάλιασε ο κόσμος με την προσέλευση του να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Στην κάμερα του emvolos.gr μίλησαν για την Αιμοδοσία, ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γεωργιάδης και η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Γιαννιτσών κα. Δήμητρα Αναστασιάδου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία» Ρουμλουκιωτών υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, πραγματοποίησε με αξιοσημείωτη επιτυχία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής διακρίσεων για τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που ο ίδιος ο Σύλλογος διοργάνωσε.
Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου
Για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος της Εστίας επιδεικνύει την αφοσίωση του στο πνευματικό και πολιτιστικό του έργο, που αναμφίβολα συνεισφέρει στο καλό του κοινωνικού συνόλου και ποτέ δεν στερείται από σπουδαίες και καινοτόμες ιδέες.
Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ιουλία Ζωντανού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας που χαρακτήρισε τα μέλη του Συλλόγου και τους διοργανωτές όχι φιλόδοξους αλλά φιλοπρόοδους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Δημήτρης Νταμσιόπουλος.
Στην σημερινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές του διαγωνισμού που είχε ως θέμα τις παλιές ιστορίες που αφηγήθηκαν οι παππούδες μας και παρουσιάστηκε το Ανθολόγιο που προέκυψε από τα έργα τους.
Ειπωμένες με γλυκό και συγκινητικό τρόπο οι ιστορίες των παππούδων ξαναζωντανεύουν και μας ταξιδεύουν σε αυτό το συλλογικό έργο, το όποιο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ιφογνώμων.
Την μοναδική εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική χορωδία του Δήμου Αλεξάνδειας «Μελισσάνθη», ενώ αποσπάσματα από τα βραβευμένα διηγήματα διάβασαν στο κοινό μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου «Σκηνοβάτες».
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ισαάκ Χαλκίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Στέφανος Δριστάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Στέφανος Δελιόπουλος, θρησκευτικοί εκπρόσωποι και πλήθος κόσμου.
Την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τα διηγήματα των συμμετεχόντων συνέθεσαν η κα. Σωτηρία Κυρμανίδου, ο κ. Σωτήρης Λεημονής, η κα. Ελένη Γρομπανοπούλου, η κα. Πάττυ Παπαδήμα και ο κ. Αλέξανδρος Ακριτίδης.
Βραβεία:
1ο Πάρταλη Άννα
2ο Ευθυμίου Αντώνιος
3ο Ντέλιου Ασημίνα
Έπαινοι:
1ος Διαμαντοπούλου Μαρία
2ος Γερογιάννης Γιάννης
3ος Καλαντζή Μαρία
Τιμητικές Διακρίσεις:
1) Καραμούζης Παναγιώτης
2) Γαϊτανίδης Ευστάθιος
3) Βασιλοπούλου Εύη
Στην συνέχεια απονεμήθηκαν Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.
Στα πλαίσια της εκπομπής 2στις ΔΥΟ της τηλεόρασης «Ε» με την Φωτεινή Γεωργαντά περίφημος σεφ Ηλίας Αντωνιάδης μας φτιάχνει σήμερα Καλαμάρια γεμιστά. Ο Έμβολος χορηγός.
Την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισαν οι θεατρομπόμπιρες του 3ου δημοτικού σχολείου αποδίδοντας εξαιρετικά την παράσταση «Η Καμήλα που ήθελε να γνωρίσει το χιόνι» που έγραψε η συγγραφέας Ελισάβετ Τάρη.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας
Πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως που προλόγισε η Πάττυ Παπαδήμου. Το παραμύθι αυτό απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτης σχολικής ηλικίας που με «οδηγό» την καμήλα ανακαλύπτουν με παιγνιώδη τρόπο τις εναλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος.
Σκοπός του παραμυθιού να εμπνεύσει τον σεβασμό και την αγάπη προς τα ζώα. Στην συνέχεια η συγγραφέας του βιβλίου ανέφερε ότι πηγή της έμπνευσης της ήταν η καμήλα που συνάντησε πολλάκις στην Αίγυπτο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κορίνα Εσερμπόγλου για την επιμέλεια και σκηνοθεσία της παράστασης.
Την μουσική της παράστασης επιμελήθηκε η Ολυμπία Παπαχαρίση ενώ η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αποδείχθηκε τελικά μικρή για να την φιλοξενήσει. Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και πολιτισμού Ισαάκ Χαλκίδης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος.
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» πρόκειται να αποπλεύσει από το λιμένα Θεσσαλονίκης πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 και να πλεύσει προς τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου. Κατά τον πλου, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα συνοδεύεται από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ.
Τελευταία μέρα επισκεπτηρίου είναι η Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.
Κατά τον απόπλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τη Θεσσαλονίκη ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και Συλλόγων.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνει σήμερα ανοικτό έως τις 17:00 συνεχόμενα το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εφόσον η ροή του κόσμου είναι αυξημένη όπως και την περασμένη Κυριακή, οπότε και η επισκεψιμότητα κινήθηκε σε επίπεδα άνω των 6.000 ατόμων, άφησε ο κυβερνήτης του, Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, εκφράζοντας εκ νέου τη συγκίνησή του για τη ζεστή αγκαλιά των Βορειοελλαδιτών.
Τονίζεται ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το θωρηκτό Αβέρωφ θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο την Τρίτη στις 8 το πρωί και αύριο, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για το ταξίδι του.
Υπογραμμίζεται ότι βάσει του επίσημου προγράμματος, το θωρηκτό Αβέρωφ είναι για τελευταία ημέρα σήμερα επισκέψιμο από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι και από τις 3 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα.
Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης αφού έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στο γαστρονομικό χάρτη της Μακεδονίας.
Τα Χριστούγεννα τα δοκίμασα στη Νανά και πολύ μου άρεσαν αφού είχε λουσμένη την κρέμα τους με ξηρούς καρπούς. Κάποια τα είχε κάνει και σοκολατένια και μου έκαναν κλικ.
Τα φωτογραφίσαμε στα έλατα έτσι για γιορτινό ντεκόρ και πολύ μας άρεσε.
Η συνταγή δική σας.
Τρίγωνα Πανοράματος με αμύγδαλα
Από τη Νανά Γκαμπούρα executive pastry chef του εστιατορίου «Στη κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης
Υλικά
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας πολίτικο
180 γρ. βούτυρο που έχει λιώσει
Για την κρέμα βανίλιας
800 ml γάλα
1 βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κορν φλάουρ
4 κρόκους αυγών φρέσκων
3 κ.γ. μπράντυ
350 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
λίγες σταγόνες χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 3 λωρίδες κατά μήκος κάθε φύλλου.
Τα σκεπάζουμε με νωπό ύφασμα για να μην ξεραθούν.
Με ένα πινέλο περνάμε τα φύλλα με βούτυρο κάθε λωρίδα ξεχωριστά και βάζουμε την άλλη από πάνω. Τα κάνουμε τρίγωνα και τα κλείνουμε, χωρίς να τα πιέσουμε.
Τέλος κόβουμε τη βάση του τριγώνου στα δύο.
Τα βάζουμε στο ταψί για να ψηθούν και για να παραμείνουν ανοικτά σαν φωλιά βάζουμε μια μπαλίτσα αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλια
Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα για να ζεσταθεί μαζί με την βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και τέλος το μπράντυ και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.
Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και αλεύρου. Βάζουμε πάλι όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Μόλις πάρει βράση η κρέμα ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα για να γίνει πηκτή η κρέμα. Την αδειάζουμε σε μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη εξ επαφής για να μην γίνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει για 50 λεπτά Κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε την ανακατεύουμε ελαφρά. Σε περίπτωση που θέλουμε κρέμα σοκολάτας, όπως είναι καυτή η κρέμα βανίλιας, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να λιώσει με την θερμοκρασία.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού ανακατεύοντας για 4 λεπτά.
Όπως είναι ζεστό βουτάμε τα τρίγωνα που έχουν κρυώσει στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα
Αφού κρυώσουν εντελώς γεμίζουμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής με τη κρέμα βανίλιας και γεμίζουμε τα τρίγωνα.
Σε ένα μπολάκι έχουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια και ακουμπάμε την κρέμα ώστε να κολλήσουν επάνω.
Τα απολαμβάνουμε όπως είναι.
Μικρά μυστικά
Στη κρέμα μπορούμε να βάλουμε και φυσική βανίλια για πιο δυνατή γεύση.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στη κρέμα ξύσμα σοκολάτας ή κακάο την ώρα που είναι ζεστή ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Έτσι θα έχουμε τρίγωνα πανοράματος σοκολατένια και με ξηρούς καρπούς.
Έχετε σκεφτεί πως όσες φορές προσπαθήσατε να «κάψετε» το λίπος γύρω από την κοιλιά και δεν τα καταφέρατε; Άδικο δεν είναι τόση προσπάθεια, εξαντλητική άσκηση και τόση πείνα να μην δίνει αποτέλεσμα;
Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη
Όλα θέλουν τον τρόπο τους, για να εξαφανίσεις το λίπος χρειάζεται άσκηση, σωστή διατροφή και πειθαρχία.
Καμιά φορά όμως, όσο ιδρώτα κι αν ρίξεις πάνω στο διάδρομο και όσο αυστηρά κι αν ζυγίζεις τις μερίδες σου, δεν αρκεί. Εκεί είναι το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, ανέπαφο, χαλάει την εικόνα σου στον καθρέφτη και σου χαλάει και όλα τα σχέδια για καυτή εμφάνιση στην παραλία το καλοκαίρι. Είναι το λεγόμενο τοπικό πάχος που για τους άντρες εμφανίζεται στην περιοχή της κοιλιάς, και στις γυναίκες στους γλουτούς και στα ψωμάκια. Υπάρχει και ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που δεν έχει καθόλου λίπος γύρω από την κοιλιά και δεν αποκτά ότι και αν φάει.
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Οι γυναίκες που τείνουν να αποθηκεύουν-συσσωρεύουν λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν σωματότυπο μήλο, ενώ όσες συσσωρεύουν λίπος στους γλουτούς και στους μηρούς έχουν σωματό τυπο αχλάδι.
Υπάρχουν τροφές που υπόσχονται να επιταχύνουν το μεταβολισμό του οργανισμού σας και να μειώσουν, ίσως και να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά.
Ένα καλό πρωινό αποτελεί πάντα το βασικό γεύμα για τον οργανισμό σου, γιατί ενεργοποιεί το μεταβολισμό και εξισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Ξέχνα τα δημητριακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, βάλε στη διατροφή σου τη βρώμη που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θα σου δώσουν το αίσθημα του κορεσμού που χρειάζεσαι.
Βάλε λαχανικά στο τραπέζι σου, εκτός από πηγή βιταμινών είναι γνωστά και για τις λιποδιαλυτικές ιδιότητές τους. Τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, (προσοχή όμως η υπερβολική κατανάλωση προκαλεί φούσκωμα), σπανάκι, το μαρούλι, και η ρόκα έχουν μικρή θερμιδική αξία και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Γεγονός που σημαίνει πως είναι ικανά να προκαλέσουν κορεσμό σε συνδυασμό με το κυρίως γεύμα.
Τα αυγά είναι παρεξηγημένη τροφή, περιέχουν βιταμίνη Β12, που είναι απαραίτητη για να μεταβολίσει ο ανθρώπινος οργανισμός το λίπος. Φτιάξτε τα βραστά ή ποσέ, κρατούν τις βιταμίνες τους και δεν παχαίνουν.
Το γάλα, το γιαούρτι και όλα τα συναφή προϊόντα μας δίνουν ασβέστιο που βοηθάει στη διάσπαση του λίπους και μπορεί να αποτρέψει και τη συσσώρευσή του.
Φάτε μούρα, είναι ένας πρώτης τάξεως λιποδιαλύτης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, προκαλούν κορεσμό και συμβάλλουν στην λιποδιάλυση.
Οι ξηροί καρποί καταπολεμούν το κοιλιακό λίπος, προκαλούν την απαιτούμενη αίσθηση κορεσμού και σας χορταίνουν. Τα αμύγδαλα είναι ότι καλύτερο, περιέχουν μονοακόρεστα λίπη και είναι πηγή φυτικών πρωτεϊνών και ινών ενώ θέλουν προσοχή στην ποσότητα που θα καταναλώσεις. Αποφύγετε αλατισμένους ξηρούς καρπούς, προκαλούν κατακράτηση υγρών εξαιτίας της υπερβολικής περιεκτικότητας σε νάτριο.
Πιες πράσινο τσάι, οι αντιοξειδωτικές του δράσεις είναι γνωστές σε όλους ενισχύσεις τον οργανισμό σου ενώ οι κατεχίνες και η καφεΐνη που περιέχει θα σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερο λίπος.
Οι κόκκινες πιπεριές και το τσίλι, περιέχουν καψαϊκίνη που ενισχύει την καύση θερμίδων και σταθεροποιεί το ζάχαρο. Αυτή η δράση τους έχει αποτέλεσμα κυρίως στο κοιλιακό λίπος.
Φάε Σολομό, περιέχει άπαχες πρωτεΐνες που είναι σύμμαχοι ενάντια στο κοιλιακό λίπος, ανήκει στα ψάρια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών.
Υπάρχουν τροφές που σε κάποιους οργανισμούς δεν λειτουργούν το ίδιο και δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές φορές ένα τεστ δυσανεξίας ή η επίσκεψη σε διατροφολόγο είναι η καλύτερη και η ασφαλέστερη λύση.
Ικανοποιημένοι δηλώνουν εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις προχθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μείωση της υπερφορολόγησης.
«Ένας εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών θα δημιουργήσει θετικό κλίμα στην αγορά θα βοηθήσει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και θα αλλάξει την ψυχολογία πολιτών και επιχειρηματιών», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης σημειώνει, «κάλιο αργά παρά ποτέ».
Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Ακούσαμε από τον πρωθυπουργό, από τα πλέον επίσημα χείλη δηλαδή, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε μείωση της υπερφορολόγησης. Είμαστε ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, ενώ ταυτόχρονα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς το ΕΕΑ έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την ανάγκη μείωσης των φόρων, εάν θέλουμε να κινηθούμε προς μία αναπτυξιακή πορεία. Όσο υπάρχουν τόσες πολλές επιβαρύνσεις για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως οι υψηλοί φόροι, τόσο πιο δύσκολη είναι η οριστική έξοδος από την κρίση, καθώς πρόκειται για υφεσιακά μέτρα που σταματούν κάθε κίνηση στην αγορά και την πραγματική οικονομία. Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι μας έχουν ξεπεράσει το όριο της φοροδοτικής τους δυνατότητας και είναι επείγουσα ανάγκη να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής. Ένας εξορθολογισμός των φορολογικών βαρών θα δημιουργήσει θετικό κλίμα στην αγορά, θα βοηθήσει σημαντικά στην προσέλκυση επενδύσεων και θα αλλάξει την ψυχολογία πολιτών και επιχειρηματιών. Πρέπει, όμως, να γίνει άμεσα και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος καθώς κάθε μέρα που περνά με την υπάρχουσα κατάσταση, δυσκολεύει την προσπάθεια επιβίωσης μικρομεσαίων και επαγγελματιών».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει: «Δυστυχώς ένα στοιχείο που καθόρισε την περίοδο της κρίσης και τη σχέση του κράτους με την αγορά είναι η πλήρης οικονομική εξάντληση των Μμε επιχειρηματιών από τις υπερβολικές απαιτήσεις των μνημονίων. Σαν ΕΣΕΕ επανειλημμένα καταγγείλαμε τη συνεχιζόμενη «φοροεπιδρομή» ως αντιαναπτυξιακή και ως υπονομευτική κάθε προσπάθειάς ανάκαμψης. Δείξαμε κατανόηση στην προσπάθεια επίτευξης μιας δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να λειτουργεί τιμωρητικά προς τη Μμε επιχείρηση και τη μεσαία τάξη. Βιώσαμε μια δαιμονοποίηση ως άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας ότι δήθεν εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη «χρεοκοπία» της χώρας, και ότι δεν αποδίδουμε τους φόρους που μας αναλογούν. Η μόνη αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζουμε ένα ασταθές φορολογικό σύστημα, το οποίο είχε μόνο απαιτήσεις, χωρίς να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Οι ΜμΕ σε κάθε αξιολόγηση, βαδίζουμε σε «κινούμενη άμμο» και προσπαθούμε να αντέξουμε τα μέτρα για να επιβιώσουμε.
Η υπερφορολόγηση έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο «φορολογικής φαντασίας», αφού από τα 100 ευρώ που εισπράττουμε αποδίδουμε από 55 έως 73 ευρώ σε φόρους και εισφορές Αυτή είναι η συμπεριφορά του κράτους απέναντι μας και σίγουρα δεν είναι ούτε φιλική στο επιχειρείν, ούτε αποτελεσματική για τα δημόσια έσοδα. Το λάθος της υπερφορολόγησης, μπορεί να αναγνωρίστηκε ως άδικο για τους συνεπείς πριν τη λήξη των μνημονίων, όμως δεν σταμάτησε εγκαίρως, ενώ δυστυχώς θα αποκατασταθεί μετά το τέλος τους. Το μόνο που μπορώ να πω είναι, κάλιο αργά παρά ποτέ!»
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.