Αλεξάνδρεια: Εστία Ρουμλουκιωτών – Εκδήλωση Απονομής Διακρίσεων 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού. (Βίντεο-φωτό)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία» Ρουμλουκιωτών υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, πραγματοποίησε με αξιοσημείωτη επιτυχία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής διακρίσεων για τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που ο ίδιος ο Σύλλογος διοργάνωσε.

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος της Εστίας επιδεικνύει την αφοσίωση του στο πνευματικό και πολιτιστικό του έργο, που αναμφίβολα συνεισφέρει στο καλό του κοινωνικού συνόλου και ποτέ δεν στερείται από σπουδαίες και καινοτόμες ιδέες.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ιουλία Ζωντανού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας που χαρακτήρισε τα μέλη του Συλλόγου και τους διοργανωτές όχι φιλόδοξους αλλά φιλοπρόοδους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Δημήτρης Νταμσιόπουλος.

Στην σημερινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές του διαγωνισμού που είχε ως θέμα τις παλιές ιστορίες που αφηγήθηκαν οι παππούδες μας και παρουσιάστηκε το Ανθολόγιο που προέκυψε από τα έργα τους.

Ειπωμένες με γλυκό και συγκινητικό τρόπο οι ιστορίες των παππούδων ξαναζωντανεύουν και μας ταξιδεύουν σε αυτό το συλλογικό έργο, το όποιο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ιφογνώμων.

Την μοναδική εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική χορωδία του Δήμου Αλεξάνδειας «Μελισσάνθη», ενώ αποσπάσματα από τα βραβευμένα διηγήματα διάβασαν στο κοινό μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου «Σκηνοβάτες».

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ισαάκ Χαλκίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Στέφανος Δριστάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Στέφανος Δελιόπουλος, θρησκευτικοί εκπρόσωποι και πλήθος κόσμου.

Την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τα διηγήματα των συμμετεχόντων συνέθεσαν η κα. Σωτηρία Κυρμανίδου, ο κ. Σωτήρης Λεημονής, η κα. Ελένη Γρομπανοπούλου, η κα. Πάττυ Παπαδήμα και ο κ. Αλέξανδρος Ακριτίδης.

Βραβεία:

1ο Πάρταλη Άννα

2ο Ευθυμίου Αντώνιος

3ο Ντέλιου Ασημίνα

Έπαινοι:

1ος Διαμαντοπούλου Μαρία

2ος Γερογιάννης Γιάννης

3ος Καλαντζή Μαρία

Τιμητικές Διακρίσεις:

1) Καραμούζης Παναγιώτης

2) Γαϊτανίδης Ευστάθιος

3) Βασιλοπούλου Εύη

 Στην συνέχεια απονεμήθηκαν Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.

Δείτε την εκδήλωση Απονομής παρακάτω:

Δείτε το βίντεο:

Φώτο:

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Καλαμάρια γεμιστά – Δείτε την συνταγή στο βίντεο
Επόμενο άρθροΠλατύ: 2η Εθελοντική Αιμοδοσία διοργάνωσε ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος ο «Βαρασός». (Βίντεο-φωτό)