Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε σήμερα στο γήπεδο του Τριποτάμου ο Ερμής Τριλόφου πήρε μεγάλο διπλό και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας
Έτσι τώρα την επόμενη Κυριακή στο γήπεδο του Καμποχωρίου θα συναντηθούν η ΑΕΚ Καμποχωρίου με τον Τρίλοφο και θα φανεί κατά πόσο ο Τρίλοφος θα μπορέσει να διατηρήσει το απόλυτο. Το σημερινό παιχνίδι τα είχε όλα. Ρυθμό πάθος, ένταση, πέναλτι διαμαρτυρίες, αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Τρίλοφος κατάφερε να πιάσει στον ύπνο τον Τριπόταμο και με το καλημέρα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 8’ με τον Παπαδημητρίου και στο 11’ με τον Κοτσαγκόγκο. Το ημίχρονο έληξε με 0-2 ενώ στην εκπνοή οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Τσανασίδη που απέκρουσε εντυπωσιασιακά ο Γιούλας.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα ενώ οι γηπεδούχοι ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια. Στο 73’ ο Τρίλοφος με τον Στογιάννο έκανε το 0-3 και εκεί φάνηκε ότι κλείδωσαν το παιχνίδι αλλά ο Τριπόταμος είχε διαφορετική άποψη.
Με δύο γκολ των Τσανασίδη, Τσιρέλα στο 77’ και 84’ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι και διεκδίκησαν τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το τέλος.
Εύκολο πέρασμα της ΑΕΚ Καμποχωρίου από την έδρα του ΠΟ Ξεχασμένης με νίκη 5-0. Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι, δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες από τη φιλότιμη ομάδα της Ξεχασμένης.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος
Σειρά τώρα για τους κίτρινους έχει το ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής όπου υποδέχονται τον πρωτοπόρο Τρίλοφο, που σήμερα πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα του Τριποτάμου. Η νίκη για τους παίκτες του Μέρκου Καραλιόπουλου κρίνεται επιτακτική, σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την υπόθεση της ανόδου.
Στο παιχνίδι της Ξεχασμένης σκόραραν για την ΑΕΚ Καμποχωρίου οι Βραδέλης στο 4′, Τόζογλου στο 26′ και 73′ και ο Πάτρικας στο 70′ και 77′. Το τελευταίο γκολ αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι πριν τη σέντρα του Γ. Μιχαλακάκη η μπάλα έχει περάσει άουτ. Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν αποβλήθηκε ο Κυριακόπουλος του ΠΟ Ξεχασμένης.
Με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος της Τράπεζας Αίματος Πλατέος, ο Σύλλογος
Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου
Καππαδοκών ο «Βαρασός» σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος, την 2η Εθελοντική Αιμοδοσία.
Την πρωτοβουλία του Συλλόγου αγκάλιασε ο κόσμος με την προσέλευση του να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Στην κάμερα του emvolos.gr μίλησαν για την Αιμοδοσία, ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γεωργιάδης και η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Γιαννιτσών κα. Δήμητρα Αναστασιάδου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία» Ρουμλουκιωτών υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας, πραγματοποίησε με αξιοσημείωτη επιτυχία στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής διακρίσεων για τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που ο ίδιος ο Σύλλογος διοργάνωσε.
Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου
Για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος της Εστίας επιδεικνύει την αφοσίωση του στο πνευματικό και πολιτιστικό του έργο, που αναμφίβολα συνεισφέρει στο καλό του κοινωνικού συνόλου και ποτέ δεν στερείται από σπουδαίες και καινοτόμες ιδέες.
Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ιουλία Ζωντανού, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας που χαρακτήρισε τα μέλη του Συλλόγου και τους διοργανωτές όχι φιλόδοξους αλλά φιλοπρόοδους, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ και ο Πρόεδρος της Εστίας κ. Δημήτρης Νταμσιόπουλος.
Στην σημερινή εκδήλωση βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές του διαγωνισμού που είχε ως θέμα τις παλιές ιστορίες που αφηγήθηκαν οι παππούδες μας και παρουσιάστηκε το Ανθολόγιο που προέκυψε από τα έργα τους.
Ειπωμένες με γλυκό και συγκινητικό τρόπο οι ιστορίες των παππούδων ξαναζωντανεύουν και μας ταξιδεύουν σε αυτό το συλλογικό έργο, το όποιο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ιφογνώμων.
Την μοναδική εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική χορωδία του Δήμου Αλεξάνδειας «Μελισσάνθη», ενώ αποσπάσματα από τα βραβευμένα διηγήματα διάβασαν στο κοινό μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου «Σκηνοβάτες».
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ισαάκ Χαλκίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Στέφανος Δριστάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Στέφανος Δελιόπουλος, θρησκευτικοί εκπρόσωποι και πλήθος κόσμου.
Την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε τα διηγήματα των συμμετεχόντων συνέθεσαν η κα. Σωτηρία Κυρμανίδου, ο κ. Σωτήρης Λεημονής, η κα. Ελένη Γρομπανοπούλου, η κα. Πάττυ Παπαδήμα και ο κ. Αλέξανδρος Ακριτίδης.
Βραβεία:
1ο Πάρταλη Άννα
2ο Ευθυμίου Αντώνιος
3ο Ντέλιου Ασημίνα
Έπαινοι:
1ος Διαμαντοπούλου Μαρία
2ος Γερογιάννης Γιάννης
3ος Καλαντζή Μαρία
Τιμητικές Διακρίσεις:
1) Καραμούζης Παναγιώτης
2) Γαϊτανίδης Ευστάθιος
3) Βασιλοπούλου Εύη
Στην συνέχεια απονεμήθηκαν Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.
Στα πλαίσια της εκπομπής 2στις ΔΥΟ της τηλεόρασης «Ε» με την Φωτεινή Γεωργαντά περίφημος σεφ Ηλίας Αντωνιάδης μας φτιάχνει σήμερα Καλαμάρια γεμιστά. Ο Έμβολος χορηγός.
Την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισαν οι θεατρομπόμπιρες του 3ου δημοτικού σχολείου αποδίδοντας εξαιρετικά την παράσταση «Η Καμήλα που ήθελε να γνωρίσει το χιόνι» που έγραψε η συγγραφέας Ελισάβετ Τάρη.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας
Πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως που προλόγισε η Πάττυ Παπαδήμου. Το παραμύθι αυτό απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτης σχολικής ηλικίας που με «οδηγό» την καμήλα ανακαλύπτουν με παιγνιώδη τρόπο τις εναλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος.
Σκοπός του παραμυθιού να εμπνεύσει τον σεβασμό και την αγάπη προς τα ζώα. Στην συνέχεια η συγγραφέας του βιβλίου ανέφερε ότι πηγή της έμπνευσης της ήταν η καμήλα που συνάντησε πολλάκις στην Αίγυπτο ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κορίνα Εσερμπόγλου για την επιμέλεια και σκηνοθεσία της παράστασης.
Την μουσική της παράστασης επιμελήθηκε η Ολυμπία Παπαχαρίση ενώ η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αποδείχθηκε τελικά μικρή για να την φιλοξενήσει. Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και πολιτισμού Ισαάκ Χαλκίδης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος.
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» πρόκειται να αποπλεύσει από το λιμένα Θεσσαλονίκης πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 και να πλεύσει προς τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου. Κατά τον πλου, το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» θα συνοδεύεται από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ.
Τελευταία μέρα επισκεπτηρίου είναι η Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.
Κατά τον απόπλου του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από τη Θεσσαλονίκη ενθαρρύνεται η τιμητική συνοδεία του από πλωτά σκάφη ιδιωτών και Συλλόγων.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνει σήμερα ανοικτό έως τις 17:00 συνεχόμενα το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εφόσον η ροή του κόσμου είναι αυξημένη όπως και την περασμένη Κυριακή, οπότε και η επισκεψιμότητα κινήθηκε σε επίπεδα άνω των 6.000 ατόμων, άφησε ο κυβερνήτης του, Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, εκφράζοντας εκ νέου τη συγκίνησή του για τη ζεστή αγκαλιά των Βορειοελλαδιτών.
Τονίζεται ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το θωρηκτό Αβέρωφ θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την μαρίνα Φλοίσβου στο Φάληρο την Τρίτη στις 8 το πρωί και αύριο, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για το ταξίδι του.
Υπογραμμίζεται ότι βάσει του επίσημου προγράμματος, το θωρηκτό Αβέρωφ είναι για τελευταία ημέρα σήμερα επισκέψιμο από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι και από τις 3 το μεσημέρι έως και τις 5 το απόγευμα.
Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού
Τα τρίγωνα Πανοράματος είναι το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης αφού έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στο γαστρονομικό χάρτη της Μακεδονίας.
Τα Χριστούγεννα τα δοκίμασα στη Νανά και πολύ μου άρεσαν αφού είχε λουσμένη την κρέμα τους με ξηρούς καρπούς. Κάποια τα είχε κάνει και σοκολατένια και μου έκαναν κλικ.
Τα φωτογραφίσαμε στα έλατα έτσι για γιορτινό ντεκόρ και πολύ μας άρεσε.
Η συνταγή δική σας.
Τρίγωνα Πανοράματος με αμύγδαλα
Από τη Νανά Γκαμπούρα executive pastry chef του εστιατορίου «Στη κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης
Υλικά
Για το φύλλο
1 πακέτο φύλλο κρούστας πολίτικο
180 γρ. βούτυρο που έχει λιώσει
Για την κρέμα βανίλιας
800 ml γάλα
1 βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κορν φλάουρ
4 κρόκους αυγών φρέσκων
3 κ.γ. μπράντυ
350 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
350 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
λίγες σταγόνες χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 3 λωρίδες κατά μήκος κάθε φύλλου.
Τα σκεπάζουμε με νωπό ύφασμα για να μην ξεραθούν.
Με ένα πινέλο περνάμε τα φύλλα με βούτυρο κάθε λωρίδα ξεχωριστά και βάζουμε την άλλη από πάνω. Τα κάνουμε τρίγωνα και τα κλείνουμε, χωρίς να τα πιέσουμε.
Τέλος κόβουμε τη βάση του τριγώνου στα δύο.
Τα βάζουμε στο ταψί για να ψηθούν και για να παραμείνουν ανοικτά σαν φωλιά βάζουμε μια μπαλίτσα αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλια
Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα για να ζεσταθεί μαζί με την βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Σε μεταλλικό μπολ βάζουμε το γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και τέλος το μπράντυ και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα.
Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και αλεύρου. Βάζουμε πάλι όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσει. Μόλις πάρει βράση η κρέμα ανακατεύουμε δυνατά με το σύρμα για να γίνει πηκτή η κρέμα. Την αδειάζουμε σε μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη εξ επαφής για να μην γίνει πέτσα. Αφήνουμε να κρυώσει για 50 λεπτά Κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε την ανακατεύουμε ελαφρά. Σε περίπτωση που θέλουμε κρέμα σοκολάτας, όπως είναι καυτή η κρέμα βανίλιας, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να λιώσει με την θερμοκρασία.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού ανακατεύοντας για 4 λεπτά.
Όπως είναι ζεστό βουτάμε τα τρίγωνα που έχουν κρυώσει στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα
Αφού κρυώσουν εντελώς γεμίζουμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής με τη κρέμα βανίλιας και γεμίζουμε τα τρίγωνα.
Σε ένα μπολάκι έχουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια και ακουμπάμε την κρέμα ώστε να κολλήσουν επάνω.
Τα απολαμβάνουμε όπως είναι.
Μικρά μυστικά
Στη κρέμα μπορούμε να βάλουμε και φυσική βανίλια για πιο δυνατή γεύση.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στη κρέμα ξύσμα σοκολάτας ή κακάο την ώρα που είναι ζεστή ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Έτσι θα έχουμε τρίγωνα πανοράματος σοκολατένια και με ξηρούς καρπούς.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.