Ουκρανία: Το Κίεβο χαιρετίζει τη σύνοδο Μπάιντεν – Πούτιν, ελπίζει στην απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα χαιρέτισε σήμερα από τις Βρυξέλες την πρόταση για τη διοργάνωση συνάντησης κορυφής μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σε αυτή θα συμφωνηθεί η απομάκρυνση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της χώρας του.

«Πιστεύουμε ότι κάθε προσπάθεια που έχει στόχο μια διπλωματική λύση αξίζει τον κόπο (…) Ελπίζουμε ότι οι δύο πρόεδροι θα εξέλθουν από την αίθουσα με μια συμφωνία για την απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία», επισήμανε ο Κουλέμπα πριν από την άφιξή του στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ δήλωσε πως το Κίεβο ελπίζει ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ και ότι σε αυτή θα μπορέσει να συμμετάσχει και η Ουκρανία.

«Ελπίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία, χάρη στον (Γάλλο) πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και με τη στήριξη του (Αμερικανού) προέδρου Τζο Μπάιντεν (…) θα εφαρμοστεί», επισήμανε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ: Αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό νυχτερινό κέντρο
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Ντροπή τους