Ουδεμία μέχρι στιγμής δυναμική υποψηφιότητα στον δήμο Αλεξάνδρειας – Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης για την ώρα παραμένει απροβλημάτιστος, αφού ουδεμία δυναμική υποψηφιότητα για την διεκδίκηση  του δήμου έχει πέσει στο τραπέζι.

Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Βέβαια, ουδείς γνωρίζει εκ του ασφαλούς τις προθέσεις και τα σχέδια του νυν δημάρχου, μια και ο ίδιος δεν έχει δημοσιοποιήσει επισήμως κάτι, πάνω στο οποίο βασιζόμενοι, θα μπορούσαμε να εξάγουμε αντικειμενικά συμπεράσματα. Είναι πασιφανές ότι ο κ. Παναγιώτης Γκυρίνης αφουγκράζεται την υποβόσκουσα παρασκηνιακή κατάσταση και αφού  σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά, να εκφράσει τότε  την βούλησή του. Ο ίδιος πάντως για την ώρα,  δεν έχει δηλώσει ότι προτίθεται να κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές, αν και σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον, θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο  της Αλεξάνδρειας.

Από την άλλη πλευρά οι διαρροές που υπέστη ο συνδυασμός του νυν δημάρχου δεν φάνηκαν να επηρέασαν σημαντικά τον κ. Γυρίνη, τουλάχιστον όσο ήλπιζαν οι αποχωρήσαντες και τον οποίο άφησαν σχεδόν αδόνητο.

Σίγουρα όμως εκείνο που θα τάραζε αναφανδόν τους διεκδικούντες τον Δήμο της Αλεξάνδρειας θα ήταν μια εκ νέου υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου κ. Φώτη Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης συγκαταλέγεται μεταξύ των ικανοτέρων δημάρχων όχι μόνο της Αλεξάνδρειας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ικανός, φιλεργατικός,  μεθοδικός με διοικητικά και οργανωτικά προσόντα, όταν ανέλαβε  κατάφερε να ευθετίσει τον υπό κατάρρευση Δήμο Αλεξάνδρειας και να τον οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ανάκαμψη. Και επειδή σε αυτό τον τόπο ουδεμία πράξη ή προσφορά υπέρ του κοινωνικού συνόλου δεν έμεινε ατιμώρητη, έτσι αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση και για τον Φώτη Δημητριάδη.

Σύμφωνα πάντως με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο κ. Φώτης Δημητριάδης δέχεται καθημερινά παροτρύνσεις να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές. Για την ώρα όμως ό ίδιος δεν το επιθυμεί.

Όπως διαφαίνεται το προεκλογικό κλίμα στην Αλεξάνδρεια, που ξεκίνησε κάπως νωρίς, είναι άχρωμο και άοσμο, αφού δεν δηλώθηκε ουδεμία δυναμική υποψηφιότητα εμπεριέχουσα όλους εκείνους τους παράγοντες που θα ωθούσαν τους πολίτες να την ακολουθήσουν και να ενασχοληθούν με τα κοινά.

Αν επιχειρούσαμε επί τροχάδην να αναλύσουμε την επικρατούσα κατάσταση θα λέγαμε ότι ο νυν δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού. Και όσο δέχεται ύβρεις από πρώην υποστηρικτές του τόσο περισσότερο ενδυναμώνεται η θέση του.

Προηγούμενο άρθροΤο ιδιαίτερο ανάγλυφο της Χαλκιδικής και οι κίνδυνοι για εκδήλωση πυρκαγιάς
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Δύο θανατηφόρα δυστυχήματα τα ξημερώματα στη Χαλκιδική