“Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια” – Τους πόνεσε ο μετρητής alexa.com και θα τους ξαναπονέσει…

Ο Έμβολος κάθε μήνα δημοσιεύει αποτελέσματα επισκεψιμότητας   από τον παγκόσμιο και αξιόπιστο μετρητή www.alexa.com τον οποίο και μερικοί αμφισβήτησαν. 

Μάλιστα έφτασαν σε σημείο να εξεσφενδονίζουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Έμβολου μη έχοντας επιχειρήματα αντιμετώπισης των αποτελεσμάτων του www.alexa.com.

Αλλά και η παιδεία τους μέχρι εδώ φτάνει… στις ύβρεις…

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει και  ο επίσης αξιόπιστος μετρητής google analytics με μια διαφορά όμως. Στον www.alexa.com έχουν πρόσβαση όλοι οι αναγνώστες και μπορούν να δούν την κατάσταση ενός site ανά πάσα στιγμή. Στον google analytics δεν έχει πρόσβαση ο κάθε αναγνώστης αλλά μόνο ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. Έτσι κατά καιρούς είδαμε συγκεκριμένη ιστοσελίδα της περιοχής μας που απευθύνεται σε κοινό  5000 έως 8000 ατόμων, να επικαλείται το google analytics ισχυριζόμενο για επισκεψιμότητα του μεγέθους των 650.000 έως 700.000 αναγνωστών. Και σήμερα ή αύριο το ίδιο θα ξανακάνει… Γνωστή αυτή η τακτική για να μη χαθούν διαφημίσεις.

Βέβαια εδώ δεν αμφισβητείται καθόλου η αξιοπιστία του  google analytics αλλά τι «μαγείρεμα»  ακολουθεί στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων από τον διαχειριστή της κάθε ιστοσελίδας. Και εδώ στον Έμβολο κορυφαίος μετρητής θεωρείται το google analytics με δεύτερο αξιόπιστο τον www.alexa.com.

Γεγονός είναι ότι εμείς δημοσιεύουμε ό,τι μπορεί να δει ο κάθε αναγνώστης και μόνος του στο www.alexa.com χωρίς να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε κάτι. Γι΄ αυτό όσοι υποφέρουν και πονάνε από τα αποτελέσματα να απευθυνθούν στο www.alexa.com και όχι στον Έμβολο.

Ο Έμβολος απέδειξε ότι έφτασε ψηλά με την δουλειά του που και αυτήν κακέκτυπα την μιμούνται.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε τις αναλύσεις του www.alexa.com και η κρίση επαφίεται στο αναγνωστικό κοινό το οποίο μόνο του μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα.

Όσο πάλι  για το “ματάκι” είναι πειραγμένο παιδιά… Ο νοών νοείτω…

Προηγούμενο άρθροΚοζάνη: Παραχώρηση 1000 στρεμμάτων σε νέους αγρότες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου
Επόμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ