Όμορφα νύχια με σπιτικές συνταγές

Τα όμορφα νύχια δείχνουν καθαριότητα και αρχοντιά, ιδιαίτερα όταν είναι και περιποιημένα και καλοσχηματισμένα.

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας τα ψεύτικα, τεχνητά, συνθετικά ή απλά βαμμένα νύχια, δεν το προστάζει μόνο η μόδα αλλά η αισθητική κάθε γυναίκας που δεν θέλει να κρύβει τα χέρια της!

Τώρα τον χειμώνα τα νύχια σας είναι ξηρά και εύθραθατα, αλλά μπορούμε να σας πούμε πως θα έχετε περιποιημένα άκρα καλοσχηματισμένα και υγιή νύχια.

Αν τα νύχια των άκρων σας είναι παραμελημένα και σκέφτεστε το υψηλό κόστος περιποίησης εμείς θα σας πούμε απλές συμβουλές αλλά και σπιτικές συνταγές για να τα φέρετε σε μια υγιή κατάσταση και να τα απολαμβάνετε όμορφα.

Όταν τα νύχια σας είναι εύθραυστα σίγουρα ο οργανισμός σας έχει έλλειψη πολύτιμων στοιχείων όπως σίδηρο, πρωτεΐνες και ασβέστιο και αυτά μπορεί να τα αναπληρώσει με την καλή διατροφή.

Τα νύχια στις γυναίκες καταπονούνται όταν κάνοντας τις  δουλειές του σπιτιού οι δεν φορούν γάντια και έρχονται σε επαφή συνέχεια με το νερό αλλά και με απορρυπαντικά! Τα νύχια σπάνε και να ξεφλουδίζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Η έλλειψη νερού από τον οργανισμό προκαλεί αφυδάτωση που μπορεί να καταστρέψει τα νύχια σας.

Είναι μόδα και η εύκολη λύση τα όμορφα και καλοσχηματισμένα νύχια που φτιάχνονται σε εργαστήρια και μπαίνουν πρόσθετε στα νύχια,όμως η συχνή εφαρμογή τεχνητών νυχιών μπορεί να χαλάσει την όψη των φυσικών μας νυχιών.

Τα καλοβαμένα νύχια δεν είναι πάντα τα υγιή νύχια και αυτό γιατί οι γυναίκες που βάφουν καθημερινά τα νύχια τους τα φθείρουν και τα κιτρινίζουν γιατί αυτά δεν αναπνέουν.

Το ελαιόλαδο είναι θαυματουργό ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με και λεμόνι

Σε γυάλινο σκεύος να ανακατέψτε ελαιόλαδο και λεμόνι

Βάλτε α νύχια σας μέσα σε αυτό για 2-3 λεπτά

κάντε ελαφρό μασάζ

και επαναλάβετε 5 φορές

μην το ξεβγάλετε απλά σκουπίστε γύρω από τα νύχια, το λαδολέμονο θα προσφέρει θρέψη και γυαλάδα στα νύχια σας.

Το ελαιόλαδο αν συνδιαστεί με έλαιο argan και αμυγδαλέλαιο θα διορθώσει τα εύθραυστα νύχια σας και θα βοηθήσει στην υγιή όψη τους.

Ανακατέψτε τα έλαια σε γιάλινο μπολ και με ένα βαμβάκι κάντε απαλό μασάζ  στα νύχια σας, αφήστε το για λίγη ώρα και επαναλάβετε συχνά.

Μην πετάτε τις λεμονόκουπες, τρίψτε τα χέρια σας με αυτές κάθε φορά που στύβετε λεμόνια, στύψτε τις  μέχρι τέλους του χυμού μόνο με τα δάκτυλα και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΗ παρατεταμένη χρήση του αντιφλεγμονώδους-αναλγητικού «ιμπουπροφέν» αυξάνει τον κίνδυνο υπογονιμότητας στους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα
Επόμενο άρθροΔ. Βίτσας στην “Αυγή”: Μειώνεται ο χρόνος της εναλλακτικής θητείας