Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση “Pirin Sentinel – 23” με συμμετέχοντα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ιταλίας

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων “Pirin Sentinel – 23”, επιπέδου τάγματος, η οποία διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Κορέν της Βουλγαρίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της XXIII τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «3ο Σι – Δορύλαιο», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά», καθώς και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

Η άσκηση “Pirin Sentinel – 23” πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών. Την τελική της φάση παρακολούθησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας ναύαρχος Εμίλ Εφτίμοφ,ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Βουλγαρίας, υποστράτηγος Ντεγιάν Ντέσκοφ.

Κατά την διάρκεια της “Pirin Sentinel – 23”  διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των συμμετεχουσών χωρών, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗ κατάληψη της Εσφιγμένου, οι χρυσαυγίτες ο Αρχιμανδρίτης κι ο Βελόπουλος Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΣτην Εύβοια σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας