Οι μειώσεις των φόρων να συνεχισθούν! Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Μικρά οφέλη για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα προκύπτουν από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

«Είναι σαφές ότι οι περισσότεροι ευνοούμενοι από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ανήκουν στις υψηλότερες εισοδηματικά κλίμακες. Για τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα η ελάφρυνση των 17 ευρώ ετησίως, μάλλον δεν καλύπτει ούτε τη σχετική απώλεια από την αύξηση του πληθωρισμού. Επομένως, παρά τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% υπάρχει εξουδετέρωση της ωφέλειας εξαιτίας της έμμεσης προσαρμογής της επιστροφής φόρου που προσαρμόζεται μειωτικά στο υφιστάμενο αφορολόγητο όριο».

Είναι προς τη θετική κατεύθυνση μετά από 10 χρόνια διαδοχικών φορολογικών επιβαρύνσεων, να πραγματοποιούνται ελαφρύνσεις. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν απολέσει στα χρόνια της κρίσης περισσότερο από το 50% του ετήσιου εισοδήματός τους, και τέτοιες μικρές ελαφρύνσεις μοιάζουν «ως σταγόνα στο ωκεανό». Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να μειώνει φόρους, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροΣυρία: Τουρκική οχηματοπομπή έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην επαρχία του Χαλεπιού (ΜΚΟ)
Επόμενο άρθροΣε ποιους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ