Οι αντίθετοι δρόμοι Βελόπουλου και Ζωής – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά η έρευνα της   Rass  για το Action 24 έδειξε το κόμμα του Βελόπουλου οριακά εκτός Βουλής, με ποσοστό 2.7%. Ήταν η δεύτερη έρευνα, μετά από εκείνη, προχθές, της Metron Analysis  για λογαριασμό του Mega, που δείχνει την πτωτική πορεία του πωλητή των επιστολών Του Χριστού κι εκφραστή της πολιτικής πίστης στην Παναγιά την «Γκέισα».

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μπορεί ο πιο ένθερμος οπαδός του Πούτιν στην Ελλάδα να ισχυρίζεται ότι τον πολεμά το πολιτικό και μηντιακό κατεστημένο, μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία διαψεύστηκαν, αλλά τα δεδομένα που φαίνεται να διαμορφώνονται είναι σαφή.

Η αύξηση της συσπείρωσης της ΝΔ, η εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή (φίλοι του στη Βόρειο Ελλάδα μιλούσαν υπέρ του Βελόπουλου) αλλά και του Αντώνη Σαμαρά δίπλα στον Μητσοτάκη, στην ημέρα της Ευρώπης, αποτέλεσαν αναχώματα  για διαρροές  σε απομακρυσμένους χώρους, δεξιότερα της ΝΔ. Ταυτοχρόνως, τα αποκαλούμενα «κασιδιαράκια», μάλλον δεν έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στον Βελόπουλο. Ενώ κι οι εσωτερικές διενέξεις με την απομάκρυνση βουλευτών του, έπαιξαν και παίζουν τον ρόλο τους. Ταυτοχρόνως, δεν πρέπει να βγάζουμε από τις αιτίες καθίζησης του Βελόπουλου, πλην των λούμπεν χαρακτηριστικών του, την εμφάνιση του κόμματος «Νίκη», που στη Βόρειο Ελλάδα του υποκλέπτει ψήφους, κυρίως χάριν στα πιο ισχυρά θρησκευτικά χαρακτηριστικά του. Άλλωστε συνοδεύεται από την αυτοαναφορά ότι αποτελεί …κόμμα του  Αγίου Παΐσιου, καθώς στα ψηφοδέλτιά του έχουν συμπεριληφθεί άτομα με έντονες αναφορές προς το συγκεκριμένο πρόσωπο της ελλαδικής εκκλησίας.

Θα ενοχλήσει κάποιον ή κάποιους η μη είσοδος του Βελόπουλου στη Βουλή;

 Η απάντηση είναι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα μικρύνει το ποσοστό που θα απαιτείται για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Όμως, πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι ακόμη κι αν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή στις εκλογές της απλής αναλογικής, δεν θα είναι διόλου βέβαιο αν θα επιβιώσει και θα το επαναλάβει στις επόμενες. Εξ ου και τον εμφανίζουν ως πιθανό εταίρο μιας κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» ή ηττημένων, αφού ο Βελόπουλος γνωρίζει ότι δύσκολα θα επιβιώσει στον δρόμο δεύτερων εκλογών.

Την ίδια στιγμή που καταγράφεται καθοδική πορεία του Κυριάκου Βελόπουλου, έχει ξεκινήσει η ανοδική της Ζωής Κωνσταντοπούλου! Όπως έδειξε η μέτρηση  της Metron Analysis (Μega), το 2.5% που λαμβάνει της δημιουργεί φόρα και υπάρχει πιθανότητα να μπει στη Βουλή!  Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κάνει προεκλογικό αγώνα, εκτός όλων των άλλων, με το επιχείρημα ότι είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος.

Η αξέχαστη θητεία της στην προεδρία της Βουλής το πρώτο εξάμηνο του 2015, αποτελεί εχέγγυο ότι η παρουσία της μέσα σ’ αυτή, θα αρκεί για να μένει τίποτα όρθιο εξ αιτίας του πολιτικού της ακτιβισμού.  Αυτό επιθυμούν δυνάμεις πέραν της πολιτικής ορθότητας και τη χαρακτηρίζουν… αντισυμβατική  εγγύηση!  Άλλωστε η ίδια έκανε ότι μπορούσε για να μη μείνει η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης…

Πάντως, αν καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, είναι σίγουρο ότι δεν θα αισθανθεί άνετα ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και όλο το Σώμα.

Όμως, όπως και να είναι τα πράγματα, δεν θα λείψουν σε ισχυρά λαϊκά ρεύματα αν δεν εκλεγούν. Ούτε ο Βελόπουλος, ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 17 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΝίκος Δένδιας: Μπορεί να επιλυθεί η ελληνο-τουρκική διαφορά – Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας μετά τις τουρκικές εκλογές
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.