Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ξαναθέτει σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα αρδευτικά έργα της Πελοποννήσου

Ӵ飬鼴�᰼ �𡱜䯳砪᩠𡱡롢ޠ�흡򠤩糧򠳴ﭠϐŊŐŬ𡱯� �磥󟡲 �հﵱ㥟ﵠc񯴩Ʝ mܰ�򬠔񟴧 26 ͯ嬢񟯵 2019 (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ξεκινάει από την Πελοπόννησο την απεμπλοκή των μεγάλων αρδευτικών έργων, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση,

σε κεντρικό επίπεδο, των αρδευτικών υδάτων μέσα από μεγάλα έργα υποδομών το οποίο είχε προαναγγείλει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λακωνία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του κ. Βορίδη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα αρδευτικά έργα των νομών της Πελοποννήσου και εξετάστηκε η πρόοδος υλοποίησης καθώς και ο προγραμματισμός τους. Επίσης, διερευνήθηκαν τρόποι εξεύρεσης χρηματοδότησης για όσα έργα θεωρούνται ώριμα προς υλοποίηση καθώς επίσης και για όσα απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός προχωρά στην απεμπλοκή και υλοποίηση 8 συνολικά έργων που αφορούν στην κατασκευή φραγμάτων και δικτύων αξιοποίησης αρδευτικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 171,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων θα αυξήσει τη χρήση των επιφανειακών υδάτων έναντι των υπόγειων και θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους άρδευσης καθώς επίσης και του φαινομένου της υφαλμύρωσης των υπόγειων υδάτων, επιτρέποντας παράλληλα μία πιο φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση του τρόπου άρδευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νικάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας, Χάρης Βυτινιώτης και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, κ.κ. Γιάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναστάσιος Γκιολής, Θεόδωρος Βερούτης και Στάθης Αναστασόπουλος.

Προηγούμενο άρθροCOSMOTE: Απεριόριστα data για το κινητό εντελώς δωρεάν από Black Friday μέχρι και Cyber Monday
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση τουρισμού “TT WARSAW” 2019 στη Βαρσοβία