Ο Τομ Χανκς κι η Αριστερή κορεκτίλα – Γράφει η Βάσω Μακρυγιάννη

Στους ανθρώπους που δεν έχουν παραστάσεις,  που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους, που οι ιδεοληψίες τους υπερβαίνουν την πραγματικότητα, που τους φταίνε για όλα … νεοφιλελευθερισμός, ο … Σόρρος κι η… λέσχη Μπίλντεμπεργκ, είναι διάχυτη η μιζέρια!

Γράφει η Βάσω Μακρυγιάννη

Τη συναντήσαμε να ρέει μεγαλοπρεπώς στους ποταμούς του διαδικτύου με αφορμή τη φωτογραφία του ζεύγους Τομ Χανκς – Ρίτας Γουίλσον με το δικό μας πρωθυπουργικό ζεύγος. Μάλιστα, το πιο αισχρό, το πιο γελοίο, το πιο εμετικό το έγραψε η παρ’ ολίγον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λόϊζου! Που με πρωτοφανή τρικυμία εν κρανίω έγραψε ότι  … ο Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με έναν… παιδόφιλο!!! Η μεγαλοψυχία του Αμερικανού ηθοποιού την γλίτωσε από μεγάλες περιπέτειες…

Ομολογώ ότι ακόμη αναρωτιέμαι τι στα κομμάτια πείραξε την εγχώρια Αριστερά και την ψεκασμένη Δεξιά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τίμησε με ελληνικό διαβατήριο δυο ανθρώπους που τους γνωρίζουν στα πέρατα της οικουμένης κι ουσιαστικά έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια. Με περιουσία και παρουσία στην Αντίπαρο.  Μα είναι η μιζέρια που λέγαμε. Χαρακτηριστικό συστατικό της Αριστεροδέξιας κουλτούρας.

Ακούστε: Η χώρα λόγω της πανδημίας περνά δύσκολες ημέρες. Όχι μόνο επειδή ο ιός είναι πανταχού παρών αλλά κι επειδή η τουριστική βιομηχανία κι η οικονομία αναπνέουν με τεχνητές αναπνοές. Η άφιξη για μια ακόμη φορά του Τομ Χανκς στην Ελλάδα, έγινε γνωστή παντού μέσω των ΜΜΕ και πιστοποίησε ότι η χώρα μας  είναι ένας ασφαλής προορισμός.  Αυτό προφανώς δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στους «ειδικούς» του διαδικτύου που … είδαν πίσω από τα ελληνικά διαβατήρια των Τομ Χανκς και  Ρίτας Γουίλσον την επέλαση του …καπιταλισμού και την άλωση της χώρας από τον… νεοφιλελευθερισμό!

Προοδευτικάριοι της πλάκας! Μια ελεεινή κι εκ του ασφαλούς κορεκτίλα που ταυτίζουν ή προσαρμόζουν τη δική τους υπαρξιακή μιζέρια, το δικό τους «πρέπον», στα δικά τους μέτρα!

Προοδευτικάριοι της συμφοράς! Μια ελεεινή κι εκ του ασφαλούς κορεκτίλα που «επαναστατούσε» κι αντιστεκόταν (το κάνει ακόμη τον μέγιστο βαθμό) σε ότι ξεβόλευε τη μιζέρια τους.

Προοδευτικάριοι της συμφοράς και των παραμάγαζων! Που θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες που κρίνουν, επικρίνουν, κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα! Που στέλνουν τους νεολαίους στον … Γράμμο κι επιθυμούν να κρατούν δέσμια τη χώρα στο πιο ελεεινό πολιτικό παρελθόν της. Την ίδια ώρα που συνεργάζονται με την ψεκασμένη Ακροδεξιά!

Νομίζω ότι ένα είναι το ερώτημα και το ζητούμενο: Μπορούμε άραγε να απεγκλωβιστούμε από δαύτους; Από τις… προοδευτικές αγκυλώσεις τους; Ή θέλουμε τη χώρα σαν το νησάκι του Τομ Χανκς όταν υποδυόταν τον ναυαγό;